El grup de la Cooperativa estima un augment en producció d’arròs d’entre un 10 i 15%

S’espera que abans de dijous s’acabe de segar tot l’arròs que es produix a la marjal de Pego-Oliva. El segell de certificació de l’origen del producte està pendent d’una reunió i es faria efectiva de cara a la collita de l’any que ve. Una certificació que deixaria clara la procedència de l’arròs bomba de Pego.
Si es passa per la marjal de Pego-Oliva es pot comprovar, només en girar un poc la vista cap als costats que la majoria de camps d’arròs ja estan segats. De fet, s’espera que esta mateixa setmana s’acabe de segar tot el que resta davant la previsió de pluja per a divendres.

Pego compta amb tres grans grups arrossers i uns quants productors propis. D’entre ells, en esta ocasió hem parlat amb el president del Grup de la Cooperativa que comercialització l’arròs Bullentó. Pepe Orihuel es mostrava optimista, ja que enguany esperen un increment de producció d’entre el 10 i el 15%. Assenyalava Orihuel que al principi de la campanya sí van tenir problemes amb herbàcies que no beneficien l’arròs però que, d’altra banda, la seua collita no ha patit l’atac de la pyricularia ja que han estat previsors en l’aplicació del tractament.

La famosa pujada de l’IVA, de moment, no afecta els arrossers, ja que, explicava Pepe Orihuel, “les despeses les tenim fetes abans de l’1 de setembre”. No obstant això, tenen clar que serà l’any que ve quan noten el seu impacte.

Introduïa el president del Grup Arrosser de la Cooperativa el desig d’aconseguir que Pego tinga una cooperativa exclusivament arrossera al municipi per tal de no dependre del ritme de la de Sueca. Una realitat que “sinó fem en tres o quatre anys, deixarem de cultivar, indiscutiblement”, vaticinava Orihuel.

Durant les I Trobades de l’Arròs a Pego es va avançar que es pretenia aconseguir el segell de certificació d’origen de l’arròs bomba de la marjal de Pego-Oliva. Eixa certificació cada vegada està més aprop. Esta certificació de l’origen del producte el que pretén “és defensar els interessos dels pegolins”, asseverava Orihuel.
487 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!