El final de les pluges permet acabar amb una bona afluència de gent la VIII Fira de Comerç de Pego

El 160 litres per metre quadrats precipitats dissabte, concentrats en les hores centrals del dia, van deslluir el primer dia de Fira. No obstant, diumenge les pluges remetien i la gent va complir amb la cita amb els comerços de Pego. En el discurs d’inauguració Lola Orihuel, gerent de Creama, va elogiar l’esforç de totes les parts implicades en l’organització de la Fira de Comerç. La regidora de Creama, Comerç i Turisme, Pepa Sendra, va incidir en el fet que la disminució de pressupost ha estat suplida “amb il•lusió i dedicació”.
Imagineu-se la música de la dolçaina i el tabal interpretada per La Clandestina perquè, un esdeveniment com la VIII Fira de Comerç de Pego porta associat, l’alegria que transmeten les seues notes, aqueixa melodia i per això hem volgut començar la crònica sobre la VIII Fira de Comerç de Pego amb eixa imatge.

Certament, aquesta huitena edició no ha estat fàcil. Una qüestió que es va veure reflectida als tres discursos inaugurals de la Fira de Comerç. I és que sí ja s’havien apuntant les dificultats econòmiques, a la primera jornada de Fira se li sumaven les conseqüències d’una gota freda que, aquesta vegada sí que es va complir, arreplegant-se 160 litres per metre quadrat en menys de 24 hores.

Victòria Pastor, Presidenta de l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego va destacar l’esforç dels comerciants que van decidir exposar en aquesta nova edició “perquè han treballat en unes condicions meteorològiques ben adverses”. També agraïa la regidoria i Creama la treta d’haver pogut fer el canvi d’ubicació de la Fira perquè aquesta es pogués desenvolupar en la seua totalitat a un lloc cobert. Insistia Pastor en el fet que aquest cap de setmana Pego té un centre comercial al Mercat Municipal, “dalt i baix”.

Per la seua part, la gerent de Creama, Lola Orihuel va començar el seu discurs expressant el seu content “perquè veig que en eixa lluita contra el pessimisme induït pels mitjans de comunicació […] ací heu demostrat que junts podem fer poble […] Heu treballat tots per la Fira de Pego contra tots els inconvenients i us anime a continuar treballant així”.

La regidora de Creama, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Pego, Pepa Sendra, donava les gràcies “perquè a pesar de lluitar no sols contra el temps […] sinó també contra el tema dels diners, suplint-ho amb il•lusió i dedicació”.

La pressió meteorològica desapareixia diumenge el que va permetre que el Mercat Municipal, tant la part de dalt com la de baix, bollira d’activitat i visites. Alicia Carbonell, ADL de Creama Pego considerava que “la valoració l’ha de fer la gent que ha vingut a participar i a visitar-nos”. No obstant, es manifestava satisfeta “perquè [la Fira] es va muntar a última hora el divendres per la vesprada […] vam fer un canvi molt important per les adversitats del temps”.

Però quina és l’opinió de la gent que ha participat a la fira exposat els productes dels seus establiments? Quina és l’opinió de les associacions que també han estat animant la Fira de Comerç? I l’opinió de la gent que va acudir durant el cap de setmana a la mateixa? Laura Serna, treballadora de Creama va aconseguir arreplegar un bon ventall d’opinions. Entre elles podem destacar que “si no hagués estat per la pluja i el clima que hem tingut, molt bé”. Tot i aquesta sensació generalitzada, la gent ha valorat que ha estat positiva. Que ha estat molt millor que l’any passat pel fet que tot s’hagués desenvolupat en un espai tancat, que era com més acollidor. Hi hagut molta participació en les activitats proposades. La voluntat i l’esforç de la gent s’ha fet notar i la fira ha estat bastant graciosa. També hi havia qui demanava que la Fira durara més temps.

Algunes empresàries, que van organitzar activitats per a enriquir la Fira de Comerç com Adriana de Nexo Veterinaris i Glòria, d’Òptica Pego o empreses com Petit Infant, també opinaven que la participació en les desfilades proposades van comptar amb molta gent voluntària.

Una de les propostes, en aquesta ocasió de l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego, va estar l’arbre dels desitjos que estava situat en l’aparcament soterrani del Mercat Municipal. Un projecte que permetrà anar escoltant, fins a Nadal, a Ràdio Pego els desitjos que els pegolins i les pegolines van deixar impresos a les branques nues de l’arbre dels desitjos.

També van tenir una presència important, a més dels comerços de Pego, les dues filades capitanes 2012. Tan Alaçdrach com Templàries estaven contents amb la seua participació a l’esdeveniment. Nando Orihuel, Alaçdrach, comentava que “un granet posat per cadascú pot fer que les coses de Pego funcionen” Carla Pascual, Templària destacava que “la gent al vore que som capitania i això vol col•laborar amb nosaltres” i Xaro Moll, la capitana de les Templàries donava les gràcies a les persones que han col•laborat amb elles. Així mateix, s’avançava en el calendari i convidava a tot Pego a la seua càbila.

Acabem la crònica de la VIII Fira de Comerç de Pego amb les paraules de la regidora de Creama, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Pego. Diumenge de vesprada Pepa Sendra declarava que “si no fora per la voluntat, la il•lusió i la predisposició de les persones hagués pogut ser una fira que no hagués lluït gens, perquè des de la part econòmica a la part climatològica, res ens ha acompanyat”. No obstant, perquè a Pego hi ha ganes de fer coses, Sendra asseverava que “és una fira de les que més satisfeta em puc sentir”.

744 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!