El dia de la Crosta tornarà a ser festiu en el 2021

Ahir se celebrà el ple ordinari del mes de novembre

Una sessió telemàtica en què la corporació municipal de Pego va aprovar les dates dels festius locals per al 2021. Els dos dies no laborables a Pego seran el 16 de febrer, Dia de la Crosta, i el 30 de juny, Dia del Santíssim Ecce Homo. La corporació va assenyalar el Dia de la Crosta com a festiu local perquè el segon dia de Nadal en el 2021 cau en diumenge, tal com comentà el regidor de Festes i alcalde, Enrique Moll.La corporació va acordar aquestes dos dates amb el desig de poder celebrar l’any que ve el Dia de la Crosta en família i el Dia de l’Ecce-Homo amb tots els actes que comportava fins a enguany. Per part de Populars Pego, Ferran González, apuntà que el Dia de la Crosta ja el tenen les escoles en el seu calendari com a festiu.


El punt va ser aprovat amb el vot a favor de tots els grups menys Compromís, que es va abstindre perquè considera que els dos festius haurien de ser determinats per consulta popular, tal com va exposar el regidor Àngel Oltra.


L’AJUNTAMENT ORGANITZA LA CAVALCADA DE REIS


Parlant de Festes, en resposta a una pregunta plantejada per Héctor Femenia de Populars Pego, Enrique Moll anuncià que l’Ajuntament de Pego està organitzant la cavalcada de Reis el pròxim 6 de gener.


Al fin d’aquesta conversa, l’edil també avançà que la regidoria de Promoció Econòmica té prevista una campanya enfocada a donar un impuls als comerços locals de cara a les compres del Nadal.

MODIFICACIÓ DE CRÈDITS PER A PAGAR REFORMES EN LA RESIDÈNCIA

En aquesta sessió ordinària del mes de novembre es va acordar també fer una modificació de crèdits per tal de poder destinar 30.000€ a la Residència Sant Joan de Déu, i 15.000€ a la compra de dos motocicletes elèctriques per a la Policia Local. Segons indicà l’alcalde, els 30.000€ es destinaran a pagar treballs de manteniment i millores que s’ha fet a la residència.

Aquestos diners, explicà el regidor d’Hisenda, Juan José Arbona, ixen de la partida del pressupost consignada a retribucions als regidors per assistència a plenaris i comissions, que no ha estat esgotada enguany. I els 15.000€ per a la compra de les motocicletes ix del romanent de tresoreria.

En aquest punt van estar d’acord els membres de l’equip de govern i compromís Per Pego. Populars Pego es va abstindre en la votació i Ciudadanos votà en contra.

El regidor de la formació taronja, Simón Ortolà, manifestà que el seu vot en contra és un vot reivindicatiu. Ciudadanos considera que la residència és una despesa que l’Ajuntament no hauria de tindre, perquè està assumint una competència que correspon a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Des de Compromis, la portaveu Anna Sastre li recordà que d’aquesta qüestió ja es va parlar en la comissió informativa, on s’informà de que hi ha negociacions en marxa per a revertir la gestió de la residència.

Efectivament, l’alcalde explicà que hi ha negociacions amb la Conselleria i que se li ha presentat dos projectes per a renovar el centre.

Quant a la postura de Populars Pego, el seu portaveu, Ferran González, va dir que el seu partit reclama des de fa temps, modificacions de crèdit relacionades amb despeses per a pal·liar els efectes de la crisi sanitària i econòmica a Pego.

I reclamà també accions per a recolzar al comerç local. És per això que els populars criticaren aquesta modificació.

De la resta d’acords i assumptes tractats informarem dilluns en el pròxim Informatiu Ràdio Pego.
1667 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!