El departament de Salut de Dénia administrarà 27.900 vacunes contra la grip durant la campanya d’enguany

El nombre de dosis d’esta campanya respecte a la de l’any anterior no varia. La campanya ha començat esta setmana i es prolongarà fins al pròxim 31 de gener. En la campanya de l’any passat el Departament de Salut de Dénia va subministrar 26.194 dosi en el conjunt de tota la comarca, amb cobertures de vacunació que van arribar, en el col·lectiu de persones majors de 64 anys, quasi al 48% i en el personal sanitari, al 71%, superant amb escreix els objectius marcats.

DSC_0044El Centre de Salut d’Ondara ha acollit este matí la presentació de la campanya de vacunació contra la grip 2017-2018. L’acte, ha estat presidit per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro Pastor; el Director de Salut Pública de Dénia, Pascual Martí; i Cap del Servei de Medicina Preventiva del Departament de Salut de Dénia, Antonio Valdivia.

El Departament de Salut de Dénia ha rebut 27.900 dosis, les mateixes que la campanya passada, per a distribuir en la Marina Alta entre els i les pacients amb malalties cròniques, les dones embarassades, el personal sociosanitari i les persones majors de 60 anys. Totes elles poden fer-ho en algun dels més de 50 punts habilitats en tota la comarca, que es repartixen entre Centres de Salut, Consultoris Auxiliars, Clíniques Privades, Mútues, Residències de la Tercera Edat i Serveis de Prevenció de Riscos Laborals.

DSC_0071Les autoritats sanitàries advertixen que el virus de la grip encara no ha fet acte de presència en la Marina Alta, per la qual cosa animen la població a vacunar-se amb temps suficient perquè immunització siga efectiva. Segons el Dr. Valdivia: “el més recomanable és vacunar-se abans que finalitze el mes de desembre, perquè la incidència de la grip sol ser de gener a març”.

En la campanya de l’any passat el Departament de Salut de Dénia va subministrar 26.194 dosi en el conjunt de tota la comarca, amb cobertures de vacunació que van arribar, en el col·lectiu de majors de 64 anys, quasi al 48% i en el personal sanitari, al 71%, superant amb escreix els objectius marcats.

El benefici que s’obté quan els professionals sanitaris estan vacunats és doble: d’una banda es reduïx el risc de contraure la grip i d’una altra, quan el percentatge de professionals sanitaris vacunats en una zona bàsica supera el 60%, disminuïx el risc de contagi entre la població.

 

1817 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!