El cultiu de l’arròs de la Marjal de Pego, a estudi en el nou Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània Aplicada de la Universitat d’Alacant

Este constituïx la primera oferta formativa de Gasterra, Centre de Gastronomia del Mediterrani, oferix 20 places i les classes s’impartiran entre Dénia i Alacant. El Centre de Gastronomia del Mediterrani vol fer «una decidida aposta per una gastronomia que estiga arrelada a la cultura alimentària mediterrània, però que també siga una gastronomia compromesa amb el territori i per tant que siga saludable, sostenible i solidària» per a sumar-ho al que ja s’està fent a la Marina Alta des de diferents municipis, explicava el director de Gasterra, el pegolí Josep Bernabeu durant la clausura de ‘Pego, cuina de marjal’.

Divendres passat, dins els actes de cloenda de ‘Pego, cuina de marjal’, el director de Gasterra, Centre de Gastronomia del Mediterrani, el pegolí Josep Bernabeu Mestre, presentava el nou Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània Aplicada de la Universitat d’Alacant.

Gasterra, el Centre de Gastronomia del Mediterrani, que naix de la mà de la Universitat d’Alacant, l’Agència Valenciana de Turisme i l’Ajuntament de Dénia, amb l’objectiu de convertir-se en el primer centre de referència acadèmic nacional i internacional de gastronomia del Mediterrani, es presentava al públic a finals de maig de 2018 i ja és capaç d’oferir la seua primera oferta formativa, el Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània Aplicada des de la Universitat d’Alacant.

Este màster oferix 20 places i les classes s’impartiran entre Dénia i Alacant. Està composat d’un títol d’expert i d’un d’especialista que es poden cursar de manera independent, a més de treball de final de màster que es vincularà a una línia d’investigació relacionada amb la gastronomia, alimentació, salut, turisme i ciències culinàries, entre altres i comptarà amb 104 hores de pràctiques que es realitzaran en els millors restaurants amb estreles Michelin de les comarques alacantines.

Anunciava Bernabeu que el màster arrancarà el proper 1 d’octubre. Detallava que «la primera sessió d’activitat acadèmica tindrà lloc a la Universitat d’Alacant i la segona sessió la farem a Pego». Eixa jornada estarà impartida per un dels professors del màster, el químic pegolí Fernando Sendra Bañuls. De la seua mà l’alumnat visitarà la Marjal «com un estudi de cas del conreu de l’arròs en l’època contemporània i després visitaran el museu etnogràfic» per a passar a gaudir d’una crosta a Pego, explicava el director de Gasterra. Afegia que des de l’organització del màster «estem molt contents que l’Ajuntament de Pego s’haja involucrat en el projecte».

El Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània va ser qualificat per Josep Bernabeu com un «projecte molt ambiciós» en el que, avançava, «estem posant tota la il·lusió del món». Subratllava que des del Centre de Gastronomia del Mediterrani es vol fer «una decidida aposta per una gastronomia que estiga arrelada a la cultura alimentària mediterrània, però que també siga una gastronomia compromesa amb el territori i per tant que siga saludable, sostenible i solidària» per a sumar-ho al que ja s’està fent a la Marina Alta des de diferents municipis.

El primer mòdul comptarà amb cuiners i cuineres amb estrella Michelin, però també amb d’altres cuiners amb una gran formació i experiència com és el pegolí Evarist Miralles. A més comptarà amb un professorat multidisciplinar. Com a exemple avançava que Salvador Calatayud, professor d’Història Econòmica de la Universitat de València, el 2 d’octubre «tancarà la jornada que es realitzarà a Pego perquè és un expert en la història del conreu de l’arròs en l’època contemporània».

1854 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!