El Crist de la Providència celebra la festa del seu patró

Ho farà aquest cap de setmana amb el suport de la Societat Agrària-Regs de Bullentó. El programa d’actes comença demà dijous i s’allarga fins el diumenge 3 d’abril amb missa, xocolatada, teatre pegolí o passacarrers amb l’Agrupació Musical de Pego i la Banda de Cornetes i Tambors de la Confraria, a més de la tradicional processó amb la imatge del Crist. Des de dijous i fins diumenge la Confraria del Santíssim Crist de la Providència celebra les festes en honor al seu patró, que a la vegada és patró de la Societat Agrària-Regs de Bullentó, fet que els fa compartir l’organització d’aquestes festes. Així demà dijous, 30 d’abril, a les 8 de la vesprada es realitza el Solemne Trídue en honor del Santíssim Crist de la Providència amb la celebració de missa i sermó.

Dues hores més tard, a les 10 de la nit, a l’Església de Nostra Senyora de l’Assumpció, tindrà lloc el VII Concert de Música Sacra a càrrec de l’Agrupació Musical de Pego. En la primera part interpretaran Novecento, Concertino, Macarena i Peça per a Clarinet. En la segona part interpretaran La Madrugà, No llores por mi Argentina i El Reloj, un acte patrocinat per la Caixa d’Estalvis del Mediterrani. L’entrada a aquest concert de música sacra és gratuïta. En acabar el concert, a partir de les 11, hi haurà, per a tots els assistents al concert, xocolatada al carrer Hospital.

El divendres, 1 de maig, a les 8 de la vesprada tindrà lloc un solemne Trídue en honor al Santíssim Crist de la Provindència amb celebració de missa i sermó.

El dissabte, 2 de maig, a les 8 de la vesprada es repetirà el solemne Trídue en honor al Crist de la Providència amb missa i sermó. A la mateixa hora, a les 8 de la vesprada, tindrà lloc el pregó de la festa a càrrec de la Banda de Cornetes i Tambors de la Confraria.

I a les 10 de la nit… teatre… Així, el Teatre Municipal acollirà els monòlegs de l’obra ‘Tres o no res’ interpretats per tres dels alumnes de l’Escola de Teatre de Pego, José Juan Perelló, més conegut com a Blas, col•laborador durant anys d’aquesta casa amb ‘100 Octanos’, José Vicente Arbona, més conegut com a ‘El Gamba’ i la nostra companya Carolina Ferrer. L’entrada és de 5 euros.

Com a colofó de la festa, el diumenge 3 de maig, està prevista a les 8 del matí una gran despertà. A les 8’30 un passacarrer amb l’Agrupació Musical de Pego i la banda de cornetes i tambors de la Confraria.

A les 11 del matí, concentració a la Plaça del Mercat i visita de cortesia a la Residència d’Ancians, una visita amenitzada per l’actuació de l’Agrupació Musical de Pego. Mitja hora més tard està previst que se celebre una Missa Solemne cantada per l’Orfeó de Pego a quatre veus mixtes. En l’ofertori s’imposaran les insígnies als nous confrares. Al final de la celebració es cantaran els gojos al Santíssim Crist de la Provindència.

A l’eixida de l’eucaristia, solemne processó amb la imatge del Santíssim Crist de la Provindència, que recorrerà pel següent itinerari: Plaça de l’ajuntament, Plaça del Mayorazgo Cendra, Carrer Ramon i Cajal per tornar a la Pla de l’Ajuntament. La processó estarà acompanyada per la Banda de Cornetes i Tambors de la Confraria i l’Agrupació Musical de Pego i escoltada per la Centuria Romana Ultima Legio Hispaniae. Al finalitzar la processó es dispararà una mascletà a la Plaça de l’Ajuntament.

A la 1’30 de la vesprada se servirà, al local social de la Societat Agrària-Regs de Bullentó, situada al Carrer Sant Rafel nº14, la tradicional sangria, a la que estan convidats i convidades tots els confrares i socis de dita entitat agrària. Actuarà l’Agrupació Musical de Pego per a amenitzar l’acte. Tancarà els actes un dinar de germanor.
717 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!