El Consistori de Pego no haurà de pagar la defensa de Pascual en el judici de la marjal


Una sentència del TSJ ha donat la raó a l’Ajuntament de Pego i li eximeix de costejar la defensa de l’exalcalde Carlos Pascual en el judici pels delictes ambientals comesos en la marjal Pego-Oliva. Segons el TSJ, el Consistori no està imputat en el judici i no té cap obligació de sufragar estes despeses.

La herència judicial deixada per Carlos Pascual al llarg dels 8 anys que va estar al front de l’Ajuntament han suposat un degoteig de sentències de forma periòdica. Les diferents denuncies urbanístiques interposades per propietaris contra l’actuació del govern de Pascual en diverses obres han donat sempre la raó als propietaris i han deixat en evidència la política urbanística de Pascual.

No obstant, La darrera sentència que ha conegut l’ajuntament ha estat la desestimació d’un recurs interposat per l’exalcalde contra la decisió del plenari de Pego de retirar-li la defensa en el judici pels delictes ambientals comesos a la Marjal.

Els fets revisats pel TSJ es remunten a setembre del 2003, uns mesos després del canvi de legislatura i quan el pacte entre PP, PSPV i Bloc va aconseguir desbancar Pascual de l’Alcaldia. En esta sessió plenària també van quedar revocats acords de l’anterior legislatura, com ara el nomenament dels advocats que tenien que defensar-lo en el judici de la Marjal.

Els arguments esgrimits per l’equip de govern van ser clars: l’Ajuntament no apareixia com imputat en el judici.

Pascual va recórrer la revocació i va plantejar que la decisió presa per PP, PSPV i BNV en el plenari “vulnera el dret a l’assistència jurídica i la lliure elecció d’advocat” a més de tindre per única finalitat “perjudicar els drets reconeguts en anteriors acords municipals a favor de tercers”.

Ara, el TSJ dóna la raó al tripartit, i rebutja que s’hagueren vulnerat els drets de l’exalcalde. En aquest sentit el text de la sentència afirma que “Al no aparèixer el Consistori com imputat, la seua presència ja no es va estimar oportuna”,

La postura del plenari va ser “correcta”, segons la sentència, ja que l’Ajuntament “no te l’obligació d’assumir els costos de la defensa dels imputats en el procediment penal”. Cal ressaltar que el tribunal repeteix almenys tres vegades aquest últim argument dins de la sentència.

La sentència ha estat coneguda esta setmana per l’ajuntament i ha estat valorada positivament des del tripartit.
El tribunal també considera que Pascual va poder, a més, haver contractat un altre advocat o demanar un d’ofici, amb la qual cosa, desestima “l’al•legació d’indefensió”. Així, doncs,
l’independent Carlos Pascual haurà de fer-se càrrec de totes les despeses derivades de la seua defensa penal.

Cal recordar que el juí pels delictes de la marjal va començar pocs mesos després que el ple de Pego decidira retirar la defensa de l’exalcalde.

L’Audiència Provincial va condemnar Pascual a tres anys de presó, inhabilitació per a exercir càrrec públic i multa de sis euros diaris durant 20 mesos, per un delicte contra els recursos naturals i el medi ambient, a més d’altres tres anys de presó per retindre contra la seua voluntat al director del parc i multa de sis euros diaris durant 24 mesos per trencar les mesures cautelars

La sentència va considerar provat que Pascual va cometre diversos delictes a la marjal, amb els agreujants d’escudar-se en el seu càrrec d’alcalde per a això, i contravindre, amb ple coneixement, disposicions judicials i lleis autonòmiques, estatals i europees.

Junt amb Pascual, també va resultar condemnat a tres anys de presó, per delicte contra el medi ambient, José Orihuel, qui va ser primer tinent d’alcalde i president de la Comunitat de Regants de Pego. A ambdós se’ls va fixar una indemnització d’1,2 milions d’euros pels delictes comesos, i l’Ajuntament va quedar com a responsable civil subsidiari.

Pascual va interposar un recurs davant del Tribunal Suprem, organisme que ha de fixar ara una data per a procedir a la revisió del cas.


378 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!