El conseller admet que Sanitat no invertirà en salut mental fins al 2009

Ni les constants denúncies de familiars de malalts, de professionals de la sanitat i sindicats, ni la intervenció dels dos últims síndics de greuges, convencen a la conselleria. Les greus deficiències que la Marina Alta arrossega en matèria d’atenció a la salut mental no trobaran solució, com a mínim, fins després que òbriga les seues portes el nou hospital comarcal a Dénia; i això, segons el conseller, Manuel Cervera, serà «a final de 2008» . La resposta de Cervera en el ple de les Corts de la passada setmana a una pregunta del PSPV no deixa indici a l’esperança.
La portaveu sociosanitària del grup parlamentari socialista, Rebeca Soler, va voler interessar-se per les previsions de solució de la conselleria. En este sentit, va recordar que des què va tancar les seues portes el Centre d’Especialitats de Dénia ha desaparegut la unitat de salut mental, el que «no ha fet més que agreujar la ja de per si dramàtica situació que viu esta comarca en matèria de salut mental».

Soler va dibuixar el mapa de la precarietat del servei en la Marina Alta. «No hi ha un servei d’urgències 24 hores i els malalts mentals han de ser atesos per professionals sense experiència». I això «provoca que el pacient, una vegada tractat, reba l’alta, perquè no hi ha especialistes d’urgències que valoren la seua situació i que faciliten l’internament, perquè l’hospital no té unitat d’aguts, és a dir, que no disposa d’una unitat d’hospitalització psiquiàtrica». I això, al seu torn, «implica que els malalts hagen de ser desplaçats a 100 quilòmetres de distància del seu domicili, a l’hospital de la Santa Faç d’Alacant, allunyant-los del seu entorn familiar». Tot i el negre panorama que va pintar la diputada socialista, fent-se eco de les denúncies de sindicats, usuaris i dels síndics de greuges Emilia Caballero i Bernardo del Rosal, el conseller de Sanitat va iniciar la seua intervenció negant la major: «La salut mental de la comarca de la Marina Alta està coberta al dia de hui».

Però va acabar admetent tot al contrari: l’atenció a la salut mental en esta comarca presenta «dificultats» derivades d’una «redefinició temporal», però que, això sí, «seran resoltes al final de l’any que ve amb l’obertura del nou hospital de Dénia» .

El conseller va assegurar que els problemes derivats del tancament del Centre d’Especialitats de Dénia s’han pal•liat amb l’habilitació de «diverses consultes per a metges especialistes en psiquiatria» en el Centre de Salut de Dénia. I que en el futur nou hospital «hi haurà 18 nous llits d’aguts, unitat de salut mental infantil i d’adolescent». A més, també llavors, «millorarem amb increment de personal».

537 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!