El consell paralitza el Pego Golf

El projecte de Pego Golf ha estat paralitzat per la conselleria de Territori i Vivenda. La decisió s’ha pres desprès de la recomanació expressada des del Comitè de Peticions de la Unió Europea en la que s’incitava a la generalitat a suspendre la tramitació de plans urbanístics que reclassifiquen sòl fins a l’aprovació de la nova Llei Urbanística Valenciana .

La nova urbanització tramitada segons la LRAU implica la requalificació de gairebé dos milions de metres quadrats de sòl agrícola. La decisió s’ha pres arrel les recomanacions realitzades des de la Unió Europea.

D’esta manera tots aquells projectes que es troben a conselleria per a la seva definitiva aprovació i que han estat tramitats abans de l’1 de juliol sota la normativa de la LRAU queden paralitzats momentàniament fins que entre en vigència la nova normativa.

A pego, el Pego Golf ha estat tramitat com un projecte d’actuació integrada que comportava la construcció de 1400 vivendes i un sector de serveis amb la presència d’un camp de golf de 27 forats.
Tot això s’havia projectat en un espai d’1 milió 800.000metres quadrats que a hores d’ara estan considerats com a terrenys no urbanitzables, concretament estan qualificats coma zona agrícola.

Les conseqüències que esta mesura tindrà sobre els projectes aprovats pels Ajuntaments encara no se saben tot i que des de l’ajuntament de Pego els diferents portaveus del tripartit han coincidit a l’hora de vore amb bons ulls tot el que supose la màxima legalitat de les actuacions proposades.

Per la seva banda, el portaveu del grup Partit Popular i alcalde de la localitat; Carmelo Ortolà, puntualitzava que el procés continua actiu a la conselleria on s’estan remetent les esmenes previstes en el projecte i altra documentació requerida des de l’administració. Així, Ortolà entén que no es tracta d’una paralització real i afegia que tothom coneix la llarga durada dels processos administratius que envolten una iniciativa de l’envergadura del Pego Golf.

Des del partit popular s’aposta perquè tot el que es faja s’adapte a la normativa europea i també a la nova llei urbanística valenciana encara que sobre esta última Ortolà puntualitzava que seran els serveis jurídics de l’Ajuntmanet i conselleria els que hauran de decidir si la LUV afecta i es pot aplicar en el cas del nou PAI pegolí.

Des del Partit Socialista, la portaveu del grup municipal, Anna Aparisi destacava la legalitat que ha d’imperar en qualsevol actuació escomesa des de l’Ajuntament. Al seu entendre, si el Pego Golf ha d’eixir eixirà sempre i quant s’adeqüe a la llei.

Per la seva banda, el nacionalista Joan Carles Cambrils en nom del Bloc Nacionalista Valencià qualificava positivament les recomanacions de la unió europea al considerar que el temps no ha de jugar contra la ciutadania sinó al seu favor, en clara referència als terminis informatius que preveu la LRAU. Per a Cambrils el projecte de Pego Golf ha tingut una tramitació precipitada des d’un principi i es remetia al pacte de govern per justificar el vot a favor del seu partit.537 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!