El Consell de la Joventut denuncia que el jovent és una espècie en perill d’extinció

Ho va fer després de conèixer les dades de l’Observatori d’Emancipació del segon trimestre de 2015 que confirmen que el 92,8% dels contractes signats van ser temporals i que 22.000 joves han hagut de buscar feina a l’estranger. El CJCV va triar la performance per donar a conèixer esta crítica situació.
Ahir el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV) va presentar, amb la performance ‘Estabulari’, les dades de l’Observatori d’Emancipació del segon trimestre de 2015. Unes dades que, van avançar, «preocupen per la situació que descriuen de la joventut. El 92,8% dels contractes firmats en 2015 a persones jóvens van ser temporals. A més, hi ha una sobrequalificació constant, ja que les persones jóvens exercixen, en gran manera, ocupacions que requerixen una qualificació menor a la que posseïxen en les seues titulacions’. Una altra realitat que denunciaven des del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, és «l’encadenament de beques, que impossibiliten l’accés a un treball en condicions normals per a molts jóvens».

Esta realitat ha suposat que «més de 22.000 jóvens se n’hagen anat de manera forçosa a altres països per a trobar una oportunitat laboral» i, el que resulta més greu encara, «el 45% de la joventut valenciana es troba en risc de pobresa». Les dades i xifres de l’Observatori d’Emancipació del segon trimestre de 2015 «escandalitzen», asseveren des del CJCV, alhora que demanen «una actuació urgent per part de les administracions».

El CJCV ha volgut posar de relleu esta crítica situació de la joventut exposant un ‘Estabulari’ perquè presentar els joves com una espècie en perill d’extinció. En eixe estabulari es van poder contemplar «Becaris Eterns, Jóvens Exiliats, Mutants que encadenen ocupacions una darrere l’altra…», el que consideren que és «un fidel reflex de la situació de la joventut valenciana».
Des del Consell de la Joventut concloïen que «si es posen en marxa polítiques per a revertir esta situació, podrem aconseguir que la joventut puga desenvolupar el seu projecte de vida i emancipar-se. Perquè la joventut som el futur, però també el present».
861 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!