El Consell amplia un mes el període de prohibició de cremes agrícoles

L’objectiu és aconseguir una major prevenció d’incendis forestals en les muntanyes o terrenys forestals. Així, enguany queden prohibits els focs en terrenys considerats forestals entre l’1 de juny i el 30 de setembre.
La Conselleria de Medi Ambient ha ampliat en un mes el període de prohibició de cremes agrícoles per a enguany amb l’objectiu d’aconseguir “una major prevenció d’incendis forestals en les muntanyes o terrenys forestals”, segons va informar en un comunicat la directora general de Gestió del Medi Natural, Mª Ángeles Centeno.

Així, enguany entre l’1 de juny i el 30 de setembre quedaran prohibits en els terrenys forestals o en aquells amb una proximitat menor a 500 metres la crema de marges de cultius o de restes agrícoles o forestals; la crema de canyes o matolls lligada a algun tipus d’aprofitament ramader, cinegètic o de qualsevol altre tipus i operacions de destil•lació de plantes. Així mateix, la Conselleria de Medi Ambient hi ha previst no concedir noves autoritzacions de cremes i quedaran en suspens totes les atorgades, així com totes les accions o activitats que arrepleguen els plans locals de cremes.

D’esta manera la directora general de Gestió del Medi Natural va voler fer una crida a la “conscienciació ciutadana”. Així va destacar que “la cura de les muntanyes i la prevenció dels incendis forestals és responsabilitat de tots i totes i per fer-ho es necessita la col•laboració de tota la ciutadania per a evitar que les nostres masses forestals puguen patir algun incendi”, va assegurar la directora General de Gestió del Medi Natural.


520 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!