El Concert de Santa Cecília posa en peu el teatre municipal

Dissabte el nombrós públic del teatre municipal (este estava de gom a gom) va eixir entusiasmat de l’actuació dissenyada per l’Agrupació Musical de Pego per a celebrar Santa Cecília. Un repertori que va comptar amb el Cor de la Rectoria, la soprano María Bazal i els tenors Jaume Morell i José Martínez. El director de la Banda de música de Pego va criticar les retallades en Cultura i va reivindicar la inversió en cultura perquè fa gran a la humanitat.

p_20161126_202357El concert de Santa Cecília és un acte dels més importants per a la Banda de música de Pego, «un concert on volem compartir amb vosaltres tot el que sentim per la música», expressava la presentadora de l’acte, Maria José Company Romà qui recordava que és, durant este concert quan es donen a conèixer les noves incorporacions a la gran família de la Banda de música.

p_20161126_200714 p_20161126_200744En esta ocasió quatre joves van sumar-se amb l’oboè, la trompeta i el trombó: Alba Quinto Mengual, Alejandro Cabrera Ceresola, Joan Peris Morera i Rubén Ruiz Rocher.

Però este concert també és un bon moment per a donar a conèixer qui conforma la banda, «persones que malgrat les seues vides personals, complexes i variades, es reunixen cada setmana per a dur a terme una feina plena d’altruisme i superació», l’assaig i, consegüentment, la música, «l’eix vertebrador que ha unit estes persones esta nit ací dalt [l’escenari]», ressaltava Marc Pastor Alemany.

p_20161126_204121Firestorm, Carmina Burana i Els Miserables va ser l’elecció per al Concert de Santa Cecília 2016 de la Banda de Música de Pego. Totes estes peces van estar precedides per un poema recitat per Maria Seguí i en la segona i tercera peça va intervindre el Cor de la Rectoria, la soprano María Bazal i els tenors Jaume Morell i José Martínez. 

p1290459
p1290475

p1290463Inevitablement, l’inici i final de Carmina Burana van fer estremir el públic present davant la potència i la força del cor i la banda unides per cantar ‘O Fortuna’. També va fer emmudir (més del que ja estava) la sala del teatre municipal la intervenció de la soprano María Bazal en alguns dels fragments escollits d’Els Miserables.

p1290494El director de la Banda de Música, José Miguel Fayos, va criticar les retallades que constantment van dirigides al món de les Arts i va reivindicar la inversió en cultura, en música, en literatura, «en tot allò que fa gran a la humanitat». Així mateix, Fayos va confirmar la «complexitat de les peces elegides», recordant que «darrere d’este concert hi ha moltes hores de treball, de sacrific i d’esforç».

p1290456La Banda de Música de Pego i el Cor de la Rectoria va obsequiar amb dos bisos el públic present que, després de la repetició de ‘O Fortuna’, de Carmina Burana es va posar en peu per felicitar músics i cantants per la interpretació que els havien regalat.

3213 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!