El Club Esportiu Els Carreters manté els actes programats per honorar Sant Antoni

Els Carreters ens han comunicat que, si dissabte ix un matí com el de hui, la festa continuarà endavant. També han explicat que totes les menjades que tenien previstes, ploga o no ploga es faran. Això sí, si ploguera es farien a la planta baixa de la Casa del Poble (al pla de la Font). Així, un any més dissabte a partir de les 12 plantaran el pi al pla de la font i a partir de les 8 de la vesprada s’iniciarà la foguera de Sant Antoni que finalitzarà amb torrada popular. Diumenge, 22 de gener, tindrà lloc la tradicional romeria des de l’ermita de Sant Josep fins a l’ermita de Sant Antoni. En l’entorn de l’ermita es podran trobar les tradicionals parades del porrat de Sant Antoni.

aemetEl fet que l’Agència Estatal de Meteorologia mantinga activada l’alerta groga per pluges des de les 11 del matí de hui fins la mitjanit de diumenge 22 de gener, el que significa que poden arribar a precipitar fins a 60 litres per metre quadrat en 12 hores. Al que s’afegix l’activació, a partir de les 6 de la matinada de dissabte fins a la mitjanit de diumenge, de l’alerta taronja per fort vent, que pot arribar a produir ràfegues de fins a 100km/h., fa que totes les activitats que este cap de setmana estan previstes a l’aire lliure, estiguen agafades amb pinces.

Este matí de divendres ningú diria que hui anara a ploure més, perquè, tot i que hi hagut núvols, també s’ha vist el sol i no ha plogut des de primeres hores del dia. No obstant, la previsió indica que esta vesprada el cel estarà completament cobert i amb un 100% de probabilitat de precipitació. I la mateixa previsió es dóna per a demà.

Així les coses, el Club Esportiu Els Carreters, que es va reunir anit, va decidir que en principi no suspèn cap de les activitats que té programades per a dissabte i diumenge en honor a Sant Antoni. Només suspendran si desperta el dia plovent. De tota manera, comuniquen a totes aquelles persones que havien comprat tiquet per a sopar amb ells dissabte per la nit que, tot i que estigués plovent i se suspenguera la foguera de Sant Antoni, el sopar es farà igualment. Este, però, es durà a terme a la planta baixa de la Casa del Poble, al pla de la Font. També mantindran l’esmorzar que és tradicional quan es va a pel pi per a la plantada de dissabte al matí. Si ploguera, eixa esmorzada es faria també a cobert.

Si les coses anaren com estan previstes, però, serien de la següent manera:

0001-2Dissabte 21 de gener, el Club Esportiu Els Carreters de Pego procedirà, a partir de les 12 del migdia, a baixar el pi des del passeig Calvari fins el pla de la Font, amb l’ajuda de diverses cavalleries. A continuació durà a terme la plantada d’eixe pi al bell mig del pla de la Font.

En fer-se fosc, a les 8.30 de la vesprada, els Carreters de Pego procediran a prendre foc al pi perquè esdevinga foguera, la foguera de Sant Antoni. A les seues brases hi haurà torrada popular amb un preu de col·laboració de 12€. La venda de tiquets l’han gestionada directament des del Club Esportiu Els Carreters de Pego.

Diumenge, 22 de gener, el Club Esportiu Els Carreters de Pego convida a tot el poble a participar de la tradicional romeria que eixirà, a les 10 del matí, des del pla de la Font cap a l’ermita de Sant Antoni amb la talla del patró dels animals. Està previst que la missa en honor a Sant Antoni s’oficie a les 11 del matí de diumenge a l’ermita. Al finalitzar l’eucaristia es beneiran les mascotes i es repartiran els saborosos bunyols, també beneïts.

En l’entorn de l’ermita es podran trobar les tradicionals parades del porrat de Sant Antoni.

 

2028 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!