El Club de Natació de Pego ha crescut dels 20 als 38 nadadors

Les circumstàncies d’enguany, en què han disminuït les proves de la Lliga comarcal de natació en edat escolar organitzada pel CEMA, han permès que s’haja iniciat una de local per completar el calendari de proves. Així, alternen les competicions i els nadadors i les nadadores del Club pegolí tenen opció a posar-se a prova, aproximadament, cada mes.

p_20161126_163135Dissabte passat la piscina coberta de Pego va acollir la primera prova de la VI Lliga comarcal de natació en edat escolar organitzada pel Consorci Esportiu de la Marina Alta (CEMA) en estreta col·laboració amb la Regidoria d’Esports i el Club de Natació de Pego. Una prova que, com cada any, «suposa un esforç per part del Club de Natació que va nàixer fa sis anys i que va creixent any a any, estant hui més viu que mai», declarava el regidor d’Esports Raúl Tamarit.

p_20161126_162844«La competició és el que agrada als esportistes i des de la Regidoria estem dins el CEMA i estem apostant per la natació», assegurava Tamarit mentre a la piscina coberta anaven disputant-se les distintes proves de la Lliga comarcal. Es van disputar proves de dos estils, crol, esquena i relleus en les categories de prebenjamins, benjamins, alevins, infantils, cadets i júniors. Hi van participar 168 nadadors i nadadores de Benissa, Ondara, Benitatxell, Dénia, El Verger i Pego. Enguany els nadadors i les nadadores puntuen en les dos proves i al finalitzar totes es trauran les tres primeres posicions de cada categoria.

p_20161126_163157El Club de Natació té sis anys de vida i organitzar una prova de les característiques de la de dissabte passat suposa «una il·lusió de veure com els nostres fills es dediquen a un esport que no és massa conegut i també expectants», manifestava Juan Sastre, president del Club de Natació de Pego.

Fa sis anys enrere les escoles de natació tenien grups «xicotets». No obstant això, «cada any augmentant el nombre de nadadors i l’any passat les proves es van fer molt llargues i el CEMA va decidir llegar categories i per tant hi ha menys nadadors». Però també s’ha donat la circumstància que algunes piscines s’han tancat. I és en esta conjuntura quan el Club de Natació de Pego decidix «crear una lliga local de natació de manera que els xiquets puguen tindre més opcions a reunir-se i poder desenvolupar les capacitats que van aprenent totes les setmanes». Així han aconseguit tenir «una prova local intercalada en una comarcal i així, quasi tots els mesos tenen prova», explicava Juan Sastre.

La primera prova de la lliga local va ser tot un èxit. Per a fer-la més estimulant la van dissenyar perquè tots i totes competiren entre sí i a més, ho feren en estils molt diversos. Una jornada en la que tot el món va gaudir. Com tot apunta que gaudixen en cada entrenament i en cada prova els nedadors i les nedadores de Pego, atenent que el Club va començar amb 20 xiquets i xiquetes i actualment compta amb 38, segons informava el seu president, Juan Sastre.

p_20161126_163017L’experiència és un grau, diu la dita, i el que suposa anar acumulant coneixements de natació és quan actualment només podrien formar part del Club de Natació aquells xiquets i xiquetes que ja tingueren coneixements bàsics de natació. El que suposa que han d’estar un temps en l’escola municipal de natació abans de poder inscriure’s al Club.

El Club de Natació intenta la participació en ell siga activa, que tant menuts com majors imprimisquen part del seu segell personal i, «de moment crec que estem aconseguint-ho», afirmava Juan Sastre, president del Club de Natació de Pego.

 

2166 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!