El 25N Pego va dir que no vol #Niunamenys, #Niunadonamenys assassinada per violència de gènere

Centenars de persones han participat a la manifestació convocada per Dones Cabal i la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Pego per mostrar el seu rebuig contra tot tipus de violència masclista. Hi havia representants de totes les formacions que composen la corporació municipal.

p_20161125_191617Divendres a la vesprada, a Pego centenars de persones van participar en la manifestació en contra de les violències masclistes convocada per Cabal i la Regidoria d’Igualtat. Molta més gent que en convocatòries anteriors va mostrar el seu rebuig a un problema que fins fa pocs anys enrere es considerava d’àmbit privat, però que actualment és un problema social important que, en 2016 duu 40 dones assassinades a mans de les seues parelles o exparelles, a més de les milers de dones maltractades i, conseqüentment també els seus fills i les seues filles.

p_20161125_193950Des del passeig Cervantes fins la Plaça del Mercat va transcórrer la manifestació que va finalitzar amb la lectura dels noms i l’edat de les víctimes. Mentre eren nomades, participants en la manifestació que duien enganxat el nom a l’esquena anaven asseguen-se al voltant del cercle, amb el símbol de la dona, fet amb ciris que representen les dones assassinades durant l’any.

p_20161125_194531«Estem ací per a proclamar que la societat no pot tolerar ni una mort més, ni una agressió més. Per a proclamar que no es pot justificar ni protegir els homes que agredixen, insulten, humilien, assetgen o assassinen. Estem ací per a proclamar que cap dona mereix ser maltractada», manifestava Carmina Dominguis en la lectura del manifest de Cabal pel 25 de novembre, dia internacional per l’eliminació de la violència cap a les dones. Ho feia després de recordar que va ser en 1999 quan l’ONU va establir el 25 de novembre el dia per lluitar contra eixa violència que està dirigida cap a la meitat de la població mundial. També recordava el manifest que des de 2003 s’han produït 800 assassinats masclistes i que, segons el Ministeri en 2015 van ser assassinades 60 dones, en 2016, ja en són 41, 6 d’elles a la província d’Alacant i una d’elles a la Marina Alta, concretament a Calp.

p_20161125_194753Des de Compromís per Pego, Anna Sastre, va manifestar el seguixen i seguiran «denunciant que la violència és responsabilitat de qui l’exercix, no de qui la patix» i afegia que «per a la construcció d’una societat digna, lliure de violències, per a totes i tots, cal dir, que el feminisme i les polítiques construïdes des del seu plantejament d’igualtat, són la clau de la transformació cultural i social».

p_20161125_194933El regidor d’Igualtat, José Merí, va afirmar que «l’Ajuntament de Pego tornar a manifestar-se per la gravetat de la situació actual al voltant de la violència cap a les dones». Una manifestació que assegurava tenia la voluntat de «plasmar una realitat present en la nostra societat». Amb l’estadística de l’ONU que diu que el 70% de les dones al món sofreixen alguna expressió de violència al llarg de la seua vida, Merí va manifestar que «s’ha de seguir treballant per a aconseguir l’efectivitat de la igualtat social». Alhora deixava patent que «les xifres de casos de maltractaments duen a mantenir en alerta les administracions públiques i a la ciutadania per a evitar els casos de major gravetat i altres que comporten danys físics i psicològics a les víctimes». Unes víctimes a les que «devem traslladar-los tot el nostre recolzament. Amb un missatge contundent per a elles i per a tota la societat que deu denunciar als agressors des de qualsevol espai públic o privat».

p_20161125_195731Van tancar l’acte la veu de dos xiquetes que van voler deixar patent que no en volen «Ni una menys» que no volen que cap dona patisca de maltractament».

25-11-dinsTot i que ja ha passat el 25N, continuen les activitats al voltant d’esta data a Pego. Demà dimarts, a les 17.30h., hi ha programada una xerrada informativa sobre menors víctimes de la violència de gènere, a càrrec de Carmelo Hernández, psicòleg expert en violència contra les dones i coautor de la guiada editada per la Diputació d’Alacant, sobre els drets de les víctimes a l’Institut Enric Valor.

D’altra banda, dimecres 30 de novembre, tindrà lloc l’última sessió del Curs de llenguatge inclusiu en l’administració local que està inclòs en el I Pla d’Igualtat entre dones i homes de l’Ajuntament de Pego.

 

1940 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!