El Club de Caça i Pesca de Pego organitza una xerrada pel retorn de l’Àguila Pescadora a la Marjal Pego-Oliva

Farà aproximadament, un més, anunciàvem l’arribada de dos cries d’Àguila Pescadora a la Marjal de Pego-Oliva. Segons ha informat la Generalitat, l’Àguila Pescadora és un ocell rapaç i migrant que, ara, el torbem de nou, a la península, ja que la seua nidificació a l’Espanya peninsular s’havia extingit des dels anys 80. Sols es trobava a les Illes Balears i les Illes Canàries.

Aquest projecte de reintroducció de l’Àguila Pescadora en la Marjal de Pego-Oliva va néixer per iniciativa dels ajuntaments de Pego, Oliva, Dénia i Xàbia que van proposar a la conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural portar de retorn aquesta espècie.

Altres zones d’Espanya ja han comptat amb la reintroducció d’aquesta au com ha segut a Andalusia. Ara s’introdueixen ací, a la Comunitat Valenciana i, concretament, a la Marjal Pego-Oliva, on aquest és un escenari perfecte, segons ha explicat el president del Club de Caça i Pesca de Pego, Antonio Ferrando.

Anys enrere aquesta espècie ja havia estat per aquestes zones. Al cap de Sant Antoni s’hi van descobrir nius però, aquesta no va ser l’única zona habitada per l’Àguila Pescadora. Caçadors i ecologistes també van veure a aquesta au per la Marjal, comenta el president del Club de Caça i Pesca de Pego.

Estava previst que aquesta espècie tornara a la Marjal. Per tant, mitjançant un grup de voluntaris, el grup de Caça i Pesca de Pego i l’Ajuntament es va decidir introduir aquesta au, ha explicat Antonio Ferrando.

Ara, el que fan un grup de voluntaris i els tècnics, es ensenyar a les aus a pescar per si soles. Però mentre, els experts les alimenten, segueix explicant Antonio Ferrando.

Segons ha explicat el president del Club es preveu que aquest estiu l’au rapau romandrà a la Marjal però, pot ser, durant el mes de setembre emigre. A més, el president, ha aclarit que les femelles no tornaran però, pot ser, els mascles si ho facin.

Tot un món per descobrir. És per això que el Club de Caça i Pesca organitza una xerrada aquest dissabte, 20 de juliol, per tal d’informar i donar a conèixer aquesta au i la seua història. Després hi haurà una excursió a la Marjal per tal de poder veure l’Àguila Pescadora.

L’activitat és gratuïta però requereix inscripció prèvia. Per tant, els interessats hauran de telefonar al 679 195 227, les places són limitades.

2051 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!