El Centre Excursionista de Pego inicia l’any amb una ruta circular per la Serrella

Aquest diumenge caminaran, durant al voltant de 5 hores, per una de les serres alacantines més emblemàtiques. Si algú vol participar pot acudir a les 8’30 del matí, en cotxe particular, al Pla de la Font. A més el darrer cap de setmana de gener commemoraran el dia de l’arbre passant un cap de setmana a la Figuereta per a replantar i cuidar els arbres d’altres anys. En aquesta cita cal reservar.
El Centre Excursionista de Pego comença fort el 2010. Ho fa el diumenge 17 de gener amb una ruta senderista circular per la Serra Serrella, que és probablement la serra més bonica de la província d’Alacant, com admetia el veterà excursionista Ximo Sala. La Serrella està formada per una cresta estilitzada amb una lleu forma d’arc. Al seu si la coronen quatre cims que superen els 1.300 metres d’altura, la Serrella, l’Hedra, el Pla de la Casa i la Mallà del Llop.

Els excursionistes eixiran de Pego en cotxes particulars a les 8’30 del matí des del Pla de la Font per a passar el dia per la Serrella. Els vehicles es deixaran a Fageca per a començar a caminar per a pujar al cim de la Serrella, veure els fantàstics Frares de Quatretondeta per a tornar a Fageca.

Si algú està interessat en fer aquesta ruta el diumenge, no cal que telefone a ningú. Només ha d’estar a les 8’30 del matí en un vehicle particular al Pla de la Font.

L’altra cita d’aquest mes de gener està prevista el darrer cap de setmana del mes, el 30 i 31 de gener per a commemorar el dia de l’arbre. Per al Centre Excursionista de Pego, ja és una tradició, en eixe dia pujar a la Figuereta a repoblar. Tot i que admetia Ximo Sala que no plantaran molts pins “perquè allò ja està prou repoblat, simplement el que hem de fer els poquets que plantem cuidar-los perquè a l’estiu s’assequen i si no els cuides no arriben a l’estiu”. Eixe cap de setmana pot pujar tothom que ho desitge. Aquesta vegada, però, si que s’ha de reservar, ja que les places al refugi són limitades. És per això que qui vullga pujar a replantar el 30 i 31 de gener haurà de telefonar al 669 43 50 77 o comunicar-ho a qualsevol membre del Centre Excursionista de Pego.

D’altra banda, el Centre Excursionista està preparant una cartellera per a penjar-la permanentment al Passeig Cervantes perquè tothom estiga informat de les activitats que hi ha previstes durant tot l’any. Un altre avanç que feia Ximo Sala és la preparació del viatge anual d’alta muntanya que sol programar una secció reduïda del Centre Excursionista. Enguany la destinació es desplaça al Marroc per a després de Falles.


634 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!