El Centre Excursionista de Pego estrena seu

Després de 2 anys de feina interna per a condicionar un local d’uns 400 m2, divendres passat el Centre Excursionista de Pego mostrava la tasca feta a la gent del municipi que hi va voler acudir a la inauguració de les noves instal•lacions esportives. El president del Centre Excursionista de Pego afirmava, en el seu discurs inaugural que “no hem d’oblidar mai valorar i conservar la muntanya perquè la muntanya no és nostra, som de la muntanya”.
Divendres passat, el baix dels vestuaris de les pistes del Pujol va anar omplint-se a partir de les 9 de la vesprada de socis i sòcies del Centre Excursionista, però també d’amics i amigues, de simpatitzants de la muntanya que tenen en aquesta associació, que potencia l’esport en la muntanya, un recer de la vida quotidiana. L’ocasió es mereixia tanta gent coneguda del Centre Excursionista de Pego, perquè inauguraven nou local, després de dos anys de treballs voluntaris per tal de transformar eixe diàfan espai en diverses estances que els permetran escalfar, muscular, dutxar-se, emmagatzemar material i documents, a més de tenir confortables reunions, entre d’altes activitats.

En el discurs inaugural l’alcalde de Pego va recordar que “quan el Centre Excursionista es va veure desplaçat d’on estava ubicat anteriorment, van vindre […] a demanar si hi havia algun lloc disponible i van ser ells mateixos els que van proposar el lloc, oferint-se a arreglar-lo”. Tot això per a concloure que “qui va vore el lloc i el veu ara, en la feina feta tota per ells en el seu temps lliure, la veritat és que la feina és per a aplaudir-la”. Admetia Carmelo Ortolà que tant la regidora d’Esports, com la d’Urbanisme han estat interessant-se per l’evolució del cas i de les obres que s’inauguraven divendres passat.

El president del Centre Excursionista, Jaume Pons, va remuntar l’auditori present 36 anys enrere, per recordar la fundació del mateix centre per Andrés Ceressola i d’altres amics amb el propòsit de “constituir una societat de muntanya per al foment i pràctica d’aquest esport entre els seus associats”. La finalitat era remarcar que 36 anys més tard i, “gràcies a ells, als que estan i als que ja no estan, estem tots reunits per tal d’inaugurar aquest nou local perquè el seu passat és el nostre present i el nostre futur”.

Ja en el present, ressaltava Pons eixos dos anys que han hagut de passar per poder obrir les portes al públic en general, del nou local de Centre Excursionista de Pego, als baixos dels vestuaris de les Pistes d’Atletisme del Pujol. Subratllava Jaume Pons que han estat dos anys “de molt esforç econòmic i humà, de discussions, de formigoneres, de goteres, de regles de boles, per poder convertir o més bé transformar, aquell local inundat i polsegós, en el que ara esteu veient.” Una vegada aclarida aquesta part, tornava el president del centre a l’acta fundacional per incidir en la finalitat última de l’associació excursionista, “el foment i la pràctica de l’activitat esportiva per tots aquells que ho desitgen” i especificava Jaume Pons que “al Centre Excursionista “estem per fomentar les pràctiques físico-esportives de muntanya com el senderisme, l’escalda, l’espeleologia, la bicicleta de muntanya, per la recuperació i manteniment dels nostres senders, del nostre territori, de les nostres arrels i, en definitiva, del que som; aquesta és la nostra passió, la muntanya”.

Jaume Pons feia, en el seu torn de paraula, una crida “a tots els que eixiu els diumenges amb el sol de cara, les botes als peus i la muntanya als nassos” perquè valoren “el treball que hi ha darrere, el treball que ací al centre fem”. Arribat a aquest punt, Pons dibuixava una realitat cada vegada més visible, “i és que cada vegada hi ha més practicants d’activitats a la muntanya”, fet que repercuteix “en el turisme de Pego i voltants”. Això el portava a afirmar que “no hem d’oblidar mai valorar i conservar la muntanya perquè la muntanya no és nostra, som de la muntanya”.

Es preguntava l’actual president del Centre Excursionista “què li espera al Centre Excursionista? Quin és el seu futur?” i afirmava, tot seguit, no tenir la resposta, alhora que assegurava “que al Centre “li queden moltes batalles per viure” i per fer-ho compta amb molta gent “tots amb molta fam de fer més”, asseverava Pons, que avançava que el proper repte és construir un rocòdrom exterior.

Tancava el torn de paraules inaugurals, l’històric membre del Centre Excursionista, Ximo Sala, afirmant que “el Centre Excursionista, a part de què haja tingut subvencions i sap on i quan demanar-les, el més important que té és el potencial humà” perquè durant molts caps de setmana voluntàriament els joves i no tan joves del centre han estat acudint al nou local per tal d’anar fent i aconseguir condicionar un local per a poder escalfar, fer reunions, emmagatzemar i arxivar material.

625 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!