El Centre Excursionista de Pego celebra el dia de l’arbre a la Figuereta

Un cap de setmana que servirà per a plantar alguna espècie autòctona, però sobretot, per a comprovar com va creixent el bosc de pins que han aconseguit replantant, any rere any, i mantenir-lo net.
El 31 de gener se celebra el Dia de l’Arbre i per a celebrar-ho el Centre Excursionista de Pego té previst aquest cap de setmana, el 29 i 30 de gener, pujar a la Figuereta per a comprovar la salut del frondós bosc que han creat amb les successives celebracions del dia de l’arbre. Un bosc que s’havia perdut pels tràgics incendis que tantes i tantes muntanyes de les nostres rodalies han deixat amb eixa espècie de pell elefantina, grisa, amb esquitxos verds i d’altres colors de fons, donats per la vegetació baixa.

Ximo Sala, membre del Centre Excursionista explicava que actualment, “plantar, plantar, plantem poc”, més bé el que fan és mantenir el que hi ha. I és que en el dia de l’arbre el Centre Excursionista “plantem algun arbre o netegem o fem tasques de manteniment perquè allí pins, gràcies a Déu, on no hi havia res ara és una pinada”. Especifica Sala que la tasca principal en els últims anys és “conservar i netejar pins” i confessava que fins i tot han de “tallar algun pi ja perquè quan els vam plantar els vam plantar a cada metre un i ara la meitat molesten”.
508 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!