El Centre de Transfusions continua en situació de precarietat per la falta de sang

Els grups sanguinis més necessitats, per ordre són: A+, 0+, A-, 0-. La setmana que ve es pot donar sang a pobles de la Marina Alta com Sagra, Dénia, Pedreguer, La Xara i Xàbia.
Informen que des del Centre de Transfusions d’Alacant es continua fent una crida pública de donants de sang ja que no s’ha aconseguit revertir la situació de precarietat que es va donar a finals de 2011, quan s’arribà als nivells més baixos de sang emmagatzemada dels últims deu anys. Recordem que, a 11 de gener, ja entrats en aquest nou any, només quedaven reserves de sang per a tres dies i la cosa no ha millorat. Així, que, des del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana es demana urgentment l’ajuda de la gent perquè les reserves de sang augmenten.

A dia d’avui els grups A i 0 continuen sent el més necessitats, ja que són els grups més freqüents entre la població i també els que han experimentat una caiguda més forta des del passat mes d’octubre. Per ordre, els grups sanguinis més necessitats són: A+, 0+, A- i 0-.

Des del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana recorden que els hospitals necessiten cada any 190.000 donacions de sang per a funcionar. El consum diari de sang en els hospitals valencians és d’unes 800 unitats; tots els dies de l’any, cada minut s’administra sang o un derivat d’aquesta. A més, solament el tractament d’un pacient amb leucèmia requereix la donació de 250 persones. Tots els dies són necessàries 300 unitats per a poder atendre els malalts dels 25 hospitals de la província d’Alacant, cada minut algun de nosaltres rep un producte derivat de la sang i que la sang ni es fabrica, ni s’improvisa. També se’ns recorda des del Centre de Transfusions que està en tots i cada un de nosaltres i, sobretot, que demà qualsevol dels què estem ací la podem necessitar.

A Pego encara no li toca la visita del Centre de Transfusions perquè la va tenir fa unes setmanes. No obstant, la setmana que es poden fer donacions de sang en altres pobles de la Marina Alta veïns:

– 23 de gener, al consultori mèdic de Sagra de 17 a 20:30h.
– 24 de gener, a l’autobanc de Dénia, al carrer Garcia Lorca de 17 a 20:30h.
– 25 de gener, al centre social municipal de Pedreguer; al consultori mèdic de La Xara i al Centre de Salut de Xàbia de 17 a 20:30h.
683 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!