El centre de salut de Pego només comptarà amb una substitució per vacances durant l’estiu

L’esforç del personal que treballa al centre de salut pegolí permetrà que durant la temporada estival «el servei al ciutadà estiga el més complet possible i es note el mínim la reducció de personal», ha explicat este matí el regidor de Sanitat. Durant el concert de Festes el centre de salut reforçarà amb un metge i un infermer més del que és habitual les urgències.

Fa uns quants anys enrere, quan la gestió sanitària del departament de la Marina Alta era pública, durant el període estival hi havia substitucions per vacances a l’hospital i als centres de salut. Això, però, actualment no es dóna. És el que han pogut constatar este matí el regidor de Sanitat, la regidora de Festes i l’Alcalde en la reunió que han mantingut amb el coordinador del centre de salut de Pego.

El regidor de Sanitat, Carmelo Ortolà, explicava a Ràdio Pego que el pla de vacances que els ha presentat el coordinador mèdic mostra «el gran esforç dels professionals del centre de salut de Pego per programar-se i cobrir-se les vacances uns als altres perquè el servei al ciutadà estiga el més complet possible i es note el mínim possible la reducció de personal durant l’estiu».

Carmelo Ortolà declarava que «el plantejament que s’ha fet el trobe coherent i correcte dins les possibilitats atenent la reducció de personal per vacances».

És per això que el regidor de Sanitat demanava tranquil·litat a la població perquè «en tot moment estaran cobertes les urgències i també el cup d’atenció habitual». Això sí, advertia que «els torns regulars podrien retardar-se». Ressaltava que «el que està fent un esforç en tot açò és el personal mèdic del centre de salut de Pego, que no té res a vore en què les seues vacances no se substituïsquen».

A principis de juny la Conselleria de Sanitat va rebutjar el pla de vacances presentat per Marina Salut. L’administració autonòmica va considerar que el nivell reforços per a cobrir les baixes per vacances del personal sanitari era insuficient. És per això que la Conselleria va exigir a l’empresa més reforços per a este estiu i que presentara una nova proposta ampliada de substitucions.

Després d’esta exigència per part de la Conselleria de Sanitat, Marina Salut presentava un nou pla de substitucions que va ser aplaudit, per primera vegada, pels sindicats perquè per primera vegada les substitucions a l’hospital estan al nivell esperat. No obstant això, van assenyalar que no passa el mateix en el cas de l’atenció primària, on el nivell de substitucions segueix sent, com en anys anteriors, escàs per tal d’atendre la demanda en una època de l’any en què la comarca multiplica la seua població.

El SIMAP va explicar que la proposta de Marina Salut suposa dotar de personal mèdic i d’infermeria a tres consultoris de platja (Dénia, Xàbia i Calp) més un reforç de metge en el CSI de Xàbia i en Teulada i la substitució a Orba i Pego, “no preveu substituir les vacances dels metges de Benissa, Gata, Ondara, Pedreguer, el Verger, Calp ni Xàbia”.


D’altra banda, la reunió mantinguda este matí entre el coordinador del centre de salut de Pego, l’alcalde, la regidora de Festes i el regidor de Sanitat també ha servit per conèixer de primera mà quina serà la cobertura al centre de salut la nit de dissabte, durant el concert de Festes en què s’acomiada La Gossa Sorda i la previsió d’assistència és d’entre 6.000 i 8.000 persones.

El regidor de Sanitat ha explicat que, tot i no haver-se augmentat la dotació mèdica durant eixe dia, des del centre de salut, el coordinador mèdic ha aconseguit reforçar la guàrdia i ha dotat eixa nit amb un metge i un infermer més del que és habitual.

640 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!