Compromís per Pego fa balanç del primer any de legislatura

Va ser el passat 9 de juny en una assemblea oberta realitzada a la Casa de Cultura. Entre les crítiques llançades pels valencianistes al govern local es va afirmar que «s’han repartit el pastís econòmic, però no hi ha comunicació entre els dos partits».


El dia anterior a l’inici de la campanya electoral, dijous 9 de juny, Compromís per Pego realitzava una assemblea oberta per a analitzar el primer any de legislatura a l’Ajuntament de Pego. El secretari local, Víctor Climent, va ser l’encarregat d’introduir eixe balanç que va córrer a càrrec, principalment, dels regidors i la regidora del grup municipal, Àngel Oltra, Anna Sastre, Jordi Pascual i Bernat Boluda. Abans de donar-los pas, però, Víctor Climent va criticar que «el pacte de govern va nàixer sense programa», una circumstància que des de Compromís «no vèiem factible, això del poder pel poder, amb les regidories com a capelletes».
Anna Sastre, regidora de Compromís a la corporació municipal va lamentar que «l’Ajuntament pareix que vaja per inèrcia» i criticava que els partits que conformen l’equip de govern «s’hagen repartit el patís econòmic sense cap acord ni cap camí a seguir entre els dos partits de la coalició i es nota molt la incomunicació entre ells». Sastre també va repassar diversos «incompliments dels acords dels plenari» i va enumerar «el calendari del Pla d’Igualtat entre homes i dones», «la moció que van tornar a pujar en defensa del col·lectiu LGTB» i «la doble canalització d’aigües», fent que afirmara que «la impressió és que hi ha molt de muntatge mediàtic a l’hora d’actes però que el que és el funcionament i els acords del ple flueixen un poc».
Jordi Pascual informava que «els pressupostos no estan aprovats encara perquè l’Ajuntament està esperant una sentència judicial de la liquidació del PAI de les Verdales. Esperen saber si els interessos són de demora o de mora perquè, depenent d’això, l’import a pagar pot anar de 250.000€ o de 400.000€ i per això el que fan és fer modificacions de crèdit». Assenyalaven sobre esta qüestió que, el fet que l’Ajuntament de Pego tinga els pressupostos prorrogats provoca que la tasca fiscalitzadora de l’oposició siga més difícil de dur a terme. Pascual apuntava que «van a la seua, no fan cas de res. Nosaltres els diem, ens diuen que sí a tot, que ho miraran, però després fan el que volen».

Bernat Boluda assegurava que «l’Ajuntament que estem veient és el d’un Ajuntament totalment tancat al servei del poble perquè el que estan governant-lo al mateix temps el desgovernen perquè no estan fent la feina com cal». Com a exemple posava «les formes amb què es dirigixen als treballadors» o «que quan ens veuen a l’Ajuntament només fan que seguir-nos per saber que pretenem i tenir-nos controlats». El que indica, apuntava Boluda, que «ells pensen que l’Ajuntament és seu i el manipulen al seu propi gust».
Àngel Oltra assenyalava que «hi ha un problema respecte a l’Ajuntament de Pego respecte a l’oposició i el govern», més concretament al voltant de la concepció de la política local. Explicava que Compromís entén «la política com un instrument per a Pego i, per tant, és la política i les iniciatives que es tenen des de l’Ajuntament qui ha de tindre la iniciativa en tots els àmbits». Els valencianistes creuen que l’Ajuntament ha de facilitar que es puguen dur projectes endavant que presenten persones o associacions i és per això que Oltra criticava que «no és feina de l’Ajuntament o del regidor o alcalde de fer-se una foto dient que això ho ha fet ell perquè estàs enganyant a la gent ja que això ho ha fet l’Ajuntament, i perquè es gasta d’una forma molt personalista». Dos concepcions que, segons el portaveu de Compromís, «xoquen amb la seua visió que tenen de la vida pública [els membres de l’equip de govern]». D’altra banda, també denunciava que sembla que l’oposició només pot criticar, però si eixa «crítica està fonamentada la veuen com un atac personal».

Durant l’assemblea oberta de Compromís per a fer balanç del primer any de legislatura es van tractar moltes altres qüestions. També es va informar que durant els primers dotze mesos d’esta legislatura han presentat més d’una proposta per plenari, han realitzat més de 20 peticions de documentació, a més de realitzar preguntes en cada ple ordinari que van «des de si es pensa a actuar front a la processionària del pi fins a per què no s’han aprovat els pressupostos».

797 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!