El CEIP Rosalia Bondia posarà en marxa el dilluns un programa sobre Resistències Artístiques

El col·legi Rosalia Bondia posarà en marxa el dilluns un programa sobre Resistències Artístiques del Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana, que estarà destinat als alumnes d’Educació Infantil del centre.

Resistències Artístiques, producció artística en entorns educatius 2019/20 és el títol del projecte en què participen 30 centres escolars de la Comunitat Valenciana. El Rosalia Bondia és un dels 10 col·legis de la província d’Alacant que ha vist cóm la seua proposta ha estat acceptada per a formar part d’esta iniciativa.

Així doncs, a partir del dilluns, el col·lectiu Fractals Educació Artística, va a visitar el Rosalia Bondia cada quinze dies per tal de treballar amb els alumnes d’Infantil. I treballarà amb ells al voltant del conte On viuen els monstres, una obra infantil escrita i il·lustrada per l’autor nordamericà Maurice Sendak. Un conte publicat en 1963, que narra la història de Max, un xiquet incomprés i rebel, la major fantasia del qual és ser un monstre que terroritze a tothom.

Fractals desplegarà un bon nombre d’activitats de lectura, experiències vivencials, recorreguts sensorials i de creació artística per als xiquets i xiquetes de 3 a 5 anys, que permetran abordar les seues emocions i pors. El projecte es tancarà el 30 d’abril amb una exposició dels treballs realitzats.

Des del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana s’assenyala que l’art i els processos de creació contemporània són instruments d’expressió, però també de comprensió i reflexió de la realitat.
Així, doncs, entenen l’educació artística com una ferramenta primordial en els processos d’aprenentatge.

L’objectiu del projecte Resistències Artístiques és, segons el Consorci, incorporar els llenguatges de la creació contemporània en els processos d’aprenentatge, per mitjà de la producció de trenta projectes artístics col·laboratoris. Els projectes seleccionats, com el del col·legi Rosalia Bondia, han d’involucrar la comunitat educativa, tenint en compte tant els estudiants com els professors, agents actius d’un procés de creació artística contemporània, participatiu i relacional, per mitjà del qual atendre les demandes i necessitats de la determinada comunitat escolar.
1515 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!