El Ceip Ambra aconseguix la beca Eurasmus KA201

Una beca de mobilitat amb alumnes que implica diferents escoles europees. Té una durada de dos anys i principalment desenvoluparà activitats relacionades amb la salut i l’esport. A més, inclou 6 viatges amb alumnes de més edat a Grècia, Romania, Croàcia, Bulgària o Portugal.

El Ceip Ambra informava fa pocs dies per la seua pàgina de facebook que li han concedit la beca Erasmus KA201. A grans trets ens explicaven que la beca Erasmus KA201 és per a fer un projecte amb diferents escoles europees, una beca de mobilitat amb alumnes. Té dos anys de durada en els quals es desenvoluparan moltes activitats relacionades amb la salut i l’esport. El projecte també inclou 6 viatges on alguns i algunes alumnes de més edat tindran la possibilitat de viatjar a Grècia, Romania, Bulgària, Croàcia o Portugal. En la seua totalitat, els i les alumnes d’Ambra conceixeran nous països, nous amics i noves amigues de tota Europa a través d’activitats i experiències.

Tot va nàixer perquè fa uns anys el centre va començar a participar en un programa del Ministeri «per tindre auxiliars de llengua» gràcies al qual van comptar amb una «xica dels Estats Units». Va ser aleshores quan es van assabentar que «el programa Erasmus oferia altres possibilitats». Una de les opcions era «agafar estudiants que podien vindre a fer com una espècie de pràctiques ací». A través d’este programa van comptar l’any passat amb una estudiant grega i «hui mateix arriba un estudiant turc», explicava la coordinadora del projecte, Eugènia Vicens Perelló.

La beca Erasmus KA201 que ha estat concedida al Ceip Ambra està enfocada a l’alumnat. El centre «fa un projecte amb uns socis que busquem de diversos països europeus». En este cas el Ceip Ambra compartirà projecte comú amb escoles de Grècia, Romania, Bulgària, Croàcia i Portugal. La temàtica, «nutrició, esport i vida saludable» per a ajudar l’alumnat a conèixer «els diferents tipus d’alimentació que tenen els diversos països amb que treballem i els hàbits que tenim a l’hora de fer esports». En definitiva com practicar una vida més saludable, apuntava Eugència Vicens.

Es partix des de la consciència que hi ha una problemàtica cada vegada més generalitzada basada en «la nutrició i en els hàbits de vida», explica la coordinadora de l’Erasmus KA201 d’Ambra. És per això que, quan reben a l’alumnat dels altres països l’aportació del professorat i alumnat del Ceip Ambra «serà el senderisme», per això els portaran al Castell d’Ambra, a la Marjal i al museu Etnològic dedicat al cultiu de l’arròs i la taronja. Així mateix, es parlarà sobre l’alimentació mediterrània. Tot això s’anirà comparant amb la resta de països involucrats en el projecte per tindre una visió més àmplia.

Al llarg dels dos anys que dura el projecte es realitzaran activitats diverses en cada escola i també hi haurà intercanvi directe amb els sis viatges que realitzaran un total de 15 alumnes de 6é que seran triats i triades per sorteig. En cada viatge aniran tres alumnes que, en tornar hauran d’explicar a la resta de l’escola que han aprés. I és que la beca Erasmus KA201 és un projecte global, de tota l’escola. Les activitats i els intercanvis començaran a partir de desembre.

1563 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!