El Casal Cultural celebra els seu 20N amb la projecció de ‘La Revolta Permanent’

Aquesta pel•lícula documental de Lluís Danés situa l’espectador en el 3 de març de 1976 a Vitòria, en el transcurs d’una assemblea de treballadors, l’actuació policial va causar 5 morts i més de cent ferits de bala. Amb la seua projecció en l’aniversari de la mort de Franco, el Casal Cultural vol fer un clam i una exigència de revolta permanent contra l’oblit.
El 20 de Novembre del 1975 moria Francisco Franco, tot i que algunes fonts assenyalen la seua mort 3 dies abans, aquesta és la data oficial. Amb la seua mort, un ventall d’incògnites s’obrien, entre elles, la del futur polític i per tant social de l’Estat Espanyol. Avui, 20 de novembre, el Casal Cultural convida a tothom que s’hi vullga apropar, a celebrar el seu 20N.

Ho farà amb un sopar de pa i porta previst per a les 9 de la nit i una posterior projecció a les 10 de la nit. La pel•lícula elegida ha estat el documental dirigit per Lluís Danés ‘La Revolta Permanent’ que ens situa en el 3 de març de 1976 a Vitòria, en el transcurs d’una assemblea de treballadors, l’actuació policial va causar cinc morts i més de cent ferits de bala.

Aquella mateixa nit, empès per la ràbia, Lluís Llach va composar la que seria una de les cançons més emblemàtiques d’aquells anys: “Campanades a morts”.

Trenta anys més tard, Lluís Llach tornava a Vitòria per interpretar-la en un concert multitudinari en record de les víctimes del 3 de març.

Un viatge en l’espai i en el temps conduït per la música i les paraules del propi Llach, on es creuen records autobiogràfics amb les imatges i els testimonis dels protagonistes d’aquells fets.

‘La Revolta Permanent’ és la història d’una cançó, el retrat de la persona que la va escriure i la crònica dels fets que la van provocar. Un clam i una exigència de revolta permanent contra l’oblit.


654 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!