El carnet de plaguicides imprescindible per a adquirir estos productes

Creama Pego programa nous cursos per a març perquè la demanda encara no s’ha cobert. El curs de plaguicides que té lloc 16 i 22 de febrer ja està complet. Actualment, si no es té este carnet no es pot comprar ni plaguicides, ni fungicides ni insecticides, ni herbicides.
«Atès l’elevat índex d’utilització de plaguicides d’ús fitosanitari en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, i conegut el risc que comporten, en primer lloc, per a l’aplicador, però també per al consumidor i, en general, per al medi ambient, les mesures preventives davant d’estos riscos són fonamentals, especialment les dirigides als professionals que venen o realitzen les aplicacions dels productes» és el que explica el Decret 27/2007 del Consell. Entre eixes mesures preventives que anomena el Decret, està l’obligatorietat de realitzar un curs de plaguicides.

Atenent esta normativa Creama Pego va començar a organitzar cursos d’obtenció del carnet d’usuari professional de productes fitosanitaris en 2014. Des d’aleshores n’ha organitzat 14, 4 d’ells previstos per a enguany. Els cursos tenen dos nivells:

A) Bàsic, «dirigit a personal auxiliar de tractaments terrestres i aeris amb plaguicides d’ús fitosanitari i als aplicadors que els utilitzen en les seues pròpies instal·lacions, establiments o explotacions agrícoles i forestals sense ús de personal auxiliar, i utilitzant plaguicides que no siguen ni generen gasos per mitjà de reacció química, classificats com a tòxics o molt tòxics, segons el que disposa el Reial Decret 255/2003».
B) Qualificat, «dirigit a responsables d’equips de tractament terrestres i aeris amb plaguicides d’ús fitosanitari, al personal d’establiments de venda de plaguicides i als aplicadors que els utilitzen en les seues pròpies instal·lacions, establiments o explotacions agrícoles i forestals amb ús de personal auxiliar, i utilitzant plaguicides que no siguen ni generen gasos per mitjà de reacció química, classificats com a tòxics o molt tòxics, segons el que disposa el Reial Decret 255/2003».De la primera modalitat, el curs bàsic de plaguicides, Creama Pego ha programat 8 cursos. Cursos de plaguicides de nivell qualificat n’ha programat 3 —2 d’ells es duran a terme en este 2016. Per últim, existix una tercera modalitat que és la de renovació per a aquells professionals que ja tenien el carnet però que necessiten renovar-lo. Este, com ocorre amb el DNI o el carnet de conduir, s’ha de renovar cada 10 anys. A Creama Pego des de 2014 han organitzat 3 cursos de renovació per a l’obtenció del carnet d’usuari professional de productes fitosanitaris.

El proper curs de plaguicides es realitzat el 16 i 22 de febrer i ja està complet. És per això, que Creama Pego ja n’ha programat dos més per a març. I és que asseguren que hi ha demanda i de seguida s’omplin els cursos —i això que la Cooperativa Agrícola de Pego també n’organitza. La qüestió és que, si vols aplicar qualsevol producte fitosanitari a un tros de terra que pugues tindre, necessiten tindre eixe carnet de plaguicides perquè sinó, no et servixen el producte (fungicides, herbicides, insecticides, acaricides…). A més, les autoritats te’l podrien demanar. És per això que s’ha de portar l’albaran amb el nº de lot i de registre, a més del carnet de plaguicides.
868 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!