El Cardenal Cañizares beneïx l’ermita de Sant Josep de Pego

Dos anys han durat les obres de restauració que, a més de canviar tota la sostrada del temple que data del segle XVII, han actualitzat la instal·lació elèctrica, la megafonia i han restaurat el retaule central. Esta restauració ha permès descobrir unes pintures del segle XIX.
Divendres passat la parròquia de l’Assumpció va viure un moment important, expressat amb «alegria» per tota la comunitat de la parròquia de l’Assumpció. I és que Pego va rebre la visita del cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, qui va beneir l’ermita de Sant Josep, pertanyent a la diòcesi de València. Va ser, per tant, un dia «significatiu per a tots nosaltres després de dos anys de treball, interès i preocupació perquè l’ermita seguisca en peu», afirmaven en una publicació a la pàgina professional de facebook de l’Assumpció.


Font: Parròquia de l’Assumpció


Justament en la parròquia de l’Assumpció va ser on el purpurat es va reunir amb el consell parroquial, segons va indicar el rector José Daniel García a l’agència AVAN. Posteriorment, el Cardenal es va traslladar a l’ermita on va presidir una eucaristia i va beneir les obres de restauració del temple.


Font:Parròquia de l’Assumpció


Les obres de restauració de l’ermita, que data de l’any 1677, van començar fa dos anys a causa del mal estat de la sostrada del temple i han sigut totalment sufragades amb els donatius dels feligresos. De fet, des de l’Assumpció assenyalen que «este projecte [de restauració] s’ha pogut realitzar gràcies a totes les persones que han aportat el seu treball, el seu temps i la seua dedicació sense percebre subvenció de cap tipus».


Font:Parròquia de l’Assumpció


En els treballs de restauració de l’ermita van servir també per tal d’actualitzar la instal·lació elèctrica, la megafonia de l’església i restaurar el retaule principal amb la imatge de Sant Josep en el centre.

Igualment, durant les obres s’han descobert unes noves pintures en l’arc del presbiteri que daten del segle XIX i que estaven ocultes per una capa d’escaiola. Les pintures, d’autor desconegut, mostren motius al·legòrics de Sant Josep com són ferramentes per a treballar la fusta o la corona del rei David.
783 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!