‘El Cantar de la Burrera’ ja a la venda

Salvador Bolufer podrà entrar a la casa de tots els pegolins i pegolines, també dels forasters que ho desitgen amb el nou CD que ha eixit al carrer, ‘el cantar de la burrera’ on hi ha de tot. El projecte ha tardat un any en dur-se a terme, tot i que era un antic repte del propi Bolufer i d’Enric Murillo, productor i director de la gravació. Amb la seua veu inconfusible Salvador Bolufer recita poesia satírica de sempre i de hui en ‘El Cantar de la Burrera’. És a dir, una mescladissa de poemes antics i de nous que es barregen el nou disc que arreplega tots eixos versos plens de burrera amb l’acompanyament musical de Cristina Martí a la guitarra i els arranjaments d’Enric Murillo, pianista i compositor de reconegut prestigi internacional que és a més el director de la gravació i el productor del projecte que ha vist la llum fa molt poc.

‘El Cantar de la Burrera’ és un projecte de fa molt de temps, tot i que ha sigut ara quan s’ha materialitzat, després d’un any de treball, perquè com bé indicava Salvador Bolufer, “no han tingut pressa”. A més coincideix el seu naixement amb el desè aniversari de la publicació del poemari satíric ‘Burrera Comprimida’, “tret d’eixida d’una etapa artística molt entranyable per a nosaltres”, explica el llibret que acompanya al CD.

A ‘El Cantar de la Burrera’ hi ha un poc de tot, coses antigues, reciclades i noves que poden ser escoltades durant 45 minuts. Per exemple ‘El Potet de Pixum’ en la què Bolufer confessava que “he agafat una nova vessant de recitació, recitar un blues a tempo’. I és que “veritablement no és que ferem un plàning d’inici, sinó que a mesura que anàvem gravant les peces anàvem tractar de compensar el disc” d’una manera variada, explicava Bolufer.

L’experiència de treballar amb Enric Murillo ha estat molt enriquidora per al poeta pegolí, ja que assegurava que Murillo és un home amb “moltes taules” i “aporta moltes composicions adhoc per a la burrera, ell entén perfectament la filosofia [de la burrera]” el que ha facilitat molt el resultat del treball discogràfic.

Recordava Bolufer que la Burrera Comprimida “és una broma” que, en aquest cas s’ha transformat en molt més que una simple broma ja que ha esdevingut un llibre, un espectacle o una productora imaginària… basats en la paròdia “intentant aprofitar la burrera de niciesa i transportar-la a una burrera divertida, que és la que intentem fer’.

‘El Cantar de la Burrera’ es pot adquirir en totes les llibreries de Pego. També a Dénia, El Verger, Pedreguer, Xàbia, Ondara, Els Poblets, Benissa, Oliva, Bellreguard i Gandia. A més, el directe d’aquest projecte discogràfic es podrà veure en la Festival Internacional de la Poesia de Barcelona el 24 de maig. En aquest espectacle Enric Murillo estarà al piano, Cristina Martí a la guitarra i Salvador Bolufer a la recitació. Abans del 24 de maig, però podrien programar-se més actuacions al País Valencià.
519 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!