El Campionat Nacional de Rescat en Accidents de Trànsit, pròxima parada per a Pedro Barranco

El sanitari d’Acció Urgent participa en l’equip de bombers de Gandia. L’any passat van quedar tercers. Enguany el repte és guanyar la primera posició.
Si ahir el ‘Taula Oberta’ el dedicàrem a l’acte d’entrega de diplomes que certifiquen els coneixements sobre seguretat vial de l’alumnat pegolí de 4t, 5é i 6é de Primària. Hui no deixem la carretera i els seus perills per a parlar del pròxim Campionat Nacional de Rescat de Víctimes en Accident de Trànsit que es desenvoluparà a Toledo del 29 de maig a l’1 de juny. Una cita a la que tornarà a acudir Pedro Barranco, el millor sanitari valencià, com demostrara el passat mes d’abril al campionat autonòmic de rescat de víctimes en accident de trànsit.

L’equip de bombers de Gandia, on està integrat Pedro Barranco com a sanitari, va quedar tercer en el VII Campionat Nacional de Rescat en Accidents de Trànsit celebrat a Cullera. Enguany, el repte de l’equip és superar-se quedant en primera posició i, si no es pogués, quedar segons en el rànquing.

A mesura que es competix front a d’altres equips del mateix nivell o similar, la coneixença dels rivals és cada vegada més precisa. Per això mateix, Ràdio Pego li preguntava a Pedro Barranco quines són les claus per a vèncer la resta. La clau, “no tenir una errada”, avançava el sanitari i puntualitzava, “en el moment en què arribem a l’accident de trànsit, trobar els accessos ràpidament, controlar a les víctimes, fer un triatge exhaustiu de les víctimes i, sobretot, no tenir cap errada a l’hora de fer els talls i l’extracció”.

A diferència d’anys anteriors, enguany l’organització del Campionat Nacional de Rescat de Víctimes en Accident de Trànsit incorpora la novetat d’estandarditzar les proves per a equiparar-les a les que es realitzen en els rescats internacionals. Esta circumstància, assegura Barranco, imprimix dificultat al Campionat. Explicava el sanitari d’Acció Urgent que s’incorpora “la mobilització de vehicles” el que “complicarà molt l’extracció de les víctimes perquè van a col•lapsar-se més els cotxes”.

L’acudir a campionats d’estes característiques per a Pedro Barranco significa “poder seguir treballant, especialitzant-me en el que és el rescat en accident de trànsit […] i poder seguir ensenyant a sanitaris, bombers… la manera de treballar a tot el món, sobretot per al benestar de les víctimes”.

Així, cada campionat és un repte i l’exigència de fer-ho millor la propera vegada. L’equip de Gandia entrena dos vegades per setmana. En eixos entrenaments, explicava Barranco que “intentes afinar […] perquè la gent cada vegada va millor preparada i va superant-se cada vegada més”.

700 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!