El Betlem gegant s’inaugura amb èxit

L’obra de Fernando Escrivà Simó i la Falla la Plaça i Natzaret atrau, en el seu primer dia d’obertura, molta gent per veure fins a 12 escenes, que per les seues dimensions, omplin de gom a gom la seu de les mestresses de casa. Durant un mes han estat muntant un Betlem com pocs s’han vist a Pego per les seues dimensions, per la bona definició de les figures que el composen, per la mecanització d’algunes de les seues peces i per les seues referències al món faller. La idea de muntar aquest Betlem va nàixer, segons el president de la Falla Plaça i Natzaret, Carlos Company per iniciativa de Fernando Escrivà, un home que fa trenta anys que es dedica a realitzar Betlems, una afició que ha traspassat les fronteres de sa casa per a ara juntar-se en aquest Betlem de dimensions extraordinàries. Sobre aquesta qüestió, destacava Carlos Company que els va ser difícil trobar un lloc que pugués albergar tota la composició. A més, assenyalava el president de la Falla que tenien com a intenció muntar alguna cosa perquè la gent puga gaudir-la durant les festes de Nadal.

L’artífex de la composició, Fernando Escrivà, desvetllava que “Carlos el president va dir si algú tenia algun tipus d’idea per a la falla i jo de seguida vaig dir, ei, el Betlem” i així, un pensament en veu alta s’ha convertit en una realitat.

Per tal de muntar-lo Fernando Escrivà ha necessitat al voltant d’un mes i s’ha realitzat en intervals espaiats, “per les nits, en dies que ha plogut i no podies fer feina, doncs cap ací a muntar” les dotze escenes que composen el Betlem. Les escenes “estan totes especificades i a part hi ha diverses escenes que mostren com era la vida d’aleshores”, explicava Escrivà.

Des de la Falla Plaça i Natzaret s’ha ajudat a l’artista aportant material, del que destaca el café, apuntava el president desvetlant que aquest és el terra del betlem.

El Betlem estarà exposat a la seu de les mestresses de casa fins al dia dels reis. Els dies 29 i 30 de novembre estarà obert durant l’horari d’obertura de la V Fira del Comerç. Fins la data de tancament, tots els dijous romandrà obert en horari de 9’30 a 12’30 del matí i de 4 a 7 de la vesprada. Així mateix estarà obert tots els caps de setmana i festius de 10 a 1 del matí i de 5 a 8 de la vesprada. Així mateix durant la setmana estarà obert totes les vesprades de 5 a 8 exceptuant el dia 25 de desembre i l’1 de gener. D’altra banda, el segon dia de Nadal, el dia 26 de desembre estarà obert de 10 del matí a 1 de la vesprada.

762 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!