El 9 d’octubre Evarist Miralles Salvà rebrà la medalla de plata de la vila de Pego

Per la seua trajectòria i mèrits aconseguits en el món de la cuina tant en l’àmbit local, com en el nacional i internacional. Això serà a les 13 hores al saló de plenaris. Abans, a les 12 hores, hi haurà una concentració en la plaça de Jaume I, per homenatjar el Conqueridor. Des d’allí es pujarà fins la Plaça de l’Ajuntament on, les Dansaires d’Uxola, acompanyades de La Clandestina, realitzaran una demostració d’algunes danses populars valencianes. Alternativament, el Bloc-Compromís celebra per segon any consecutiu el 9 d’octubre a la Quintana.
Es considera que el 9 d’octubre de 1238 Jaume I va vèncer la ciutat de València, amb l’entrada de les seues tropes. Així, el 1977 es va institucionalitzar com a diada de la Comunitat Valenciana per a uns i del País Valencià per a d’altres, perquè s’entén que el 9 d’octubre va estar l’inici dels valencians que actualment hi viuen al territori valencià.

A Pego, enguany hi haurà jornada institucional el 9 d’octubre, després del descans de l’any passat. Així, a les 12 del migdia està programada una concentració a la Plaça de Jaume I per a homenatjar la figura del Conqueridor, del Rei que va conquerir València i la va convertir en Regne independent amb els seus Furs propis. Des d’allí la representació municipal i totes les persones que hi vulguen acudir, pujaran fins a la Plaça de l’Ajuntament, on les Dansaires d’Uxola, acompanyades per la música de La Clandestina, actuaran per a fer una demostració del que són les danses populars valencianes.

Seguidament, a les 13 hores, el saló de plenaris de l’Ajuntament de Pego atorgarà la medalla condecorativa de la vila en la categoria de plata a Evarist Miralles Salvà per la seua trajectòria i mèrits aconseguits en el món de la cuina tant en l’àmbit local, com en el nacional i l’internacional. Ho comunicava durant el darrer plenari la regidora de Creama, Comerç i Turisme, Pepa Sendra.
D’altra banda, enguany el Bloc-Compromís de Pego continua celebrant, per segon any consecutiu, el 9 d’octubre a Pego. Torna a repetir a la Plaça de la Quintana i per a este 2013 ha programat un concurs de paelles a partir de les 12 del migdia i, a les 17 hores, l’actuació de la Fèmina Band.585 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!