Dos bombers pegolins viatgen a Ucraïna per ajudar a la població afectada per la guerra

L’Ajuntament de Pego ha informat que dos bombers veïns del municipi, Carles Siscar i Josep Palacios, participen en un comboi d’ajuda humanitària viatja a hores d’ara cap a la frontera d’Ucraïna. Es tracta d’una iniciativa del Consorci de Bombers de la Diputació d’Alacant en la qual participen un total de huit membres del departament i entre els quals es troben els dos pegolins. 

Els huit bombers viatgen amb quatre furgonetes des de hui camí a Medyka, municipi de Polònia situat a la frontera d’Ucraïna, amb l’objectiu de dur aliments i, especialment, medicaments pels més necessitats. En l’Informatiu Ràdio Pego hem pogut parlar en directe amb Carles Siscar, qui ha explicat els motius que han portat als dos bombers a participar en aquesta iniciativa solidària. 

Carles Siscar ha explicat que ja han contactat amb unes 500 persones, residents de la Comunitat o amb familiars i amics en el territori valencià. La intenció del Consorci de Bombers és aconseguir traslladar el màxim de persones possible, per a la qual cosa volen aconseguir vehicles de grans dimensions, autobusos prioritàriament. “Al Consorci ens hem coordinat per a fer diversos viatges, depenent dels vehicles dels quals disposem”, ha manifestat Siscar.

L’Ajuntament de Pego ha donat 500 euros per a ajudar a finançar el desplaçament de la comitiva. “Creguem que la iniciativa dels bombers és molt bona i necessària, perquè ara toca ajudar a totes aquelles persones que s’han vist afectades, sense voler-ho, per un conflicte bèl·lic”, comenta l’alcalde, Enrique Moll. Des del consistori, apunta el primer edil, “anem a col·laborar en tot moment amb aquest tipus d’iniciatives i a més treballem per a coordinar
l’enviament de material humanitari pels més necessitats”.

De fet, el consistori pegolí manté contacte estret amb el municipi polonès Wieliszew, que està rebent vora 20.000 refugiats al dia; amb l’objectiu de facilitar tota l’ajuda que necessiten. “Creguem que els programes europeus en els quals participa el nostre municipi són fructífers, uneixen molt més als pobles del nord i sud d’Europa, mostrar la nostra solidaritat és el millor exemple”, destaca Moll.

 

613 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!