“Diversons” apropa a Pego altres cultures del món

L’obra social de l’Ànima de la Caixa porta a Pego tres grups de cultures diverses però no tan llunyanes de la nostra com són l’àrab i l’africana, així com la brasilera a través dels grups Djokoto, orquestra àrab de Barcelona i el trio Forróbódó. Avui a les 8 de la vesprada al passeig cervantes la primera actuació. D’altra banda, la marxa mora sota el lema “Moros” durà el títol d’Al-Bagi, perquè ha estat la guanyadora del primer premi del IV Concurs de Música Festera “Vila de Pego”. “Diversons” és una aposta de l’obra social l’Ànima de la Caixa per a donar a conèixer, a través de la música, altres cultures que conviuen a l’Estat Espanyol i més particularment a la zona mediterrània. Des de fa dos anys que La Caixa està duent a terme aquest programa de músiques per a la integració. Aquest any es va fer una convocatòria a la que van acudir més de 249 grups composats per músics immigrants que estaven interpretant en el seu repertori músiques del món. Finalment, 14 formacions es van seleccionar i són els que durant aquest 2007 estan recorrent diverses localitats de tot l’estat, adaptant-se, en certa manera, a cada poble per a oferir part de la seua música més fresca i tradicional i així mostrar a l’auditori una part del seu país o la seua cultura d’origen.

A Pego sentirem, des d’aquesta vesprada fins al dimecres, a partir de les 8, tres grups. “Djokoto” que oferirà música i dansa africanes, “l’Orquestra Àrab de Barcelona” i el “Trio Forróbódó” que prové del Brasil, com ens recordava, per a Ràdio Pego Núria Oller, encarregada del departament de música de La Caixa. Aquestes tres actuacions seran al Passeig Cervantes.

No deixem la música, perquè Pego compta des de dissabte amb una nova marxa mora que durà el nom d’Al-Bagí. Després de dos anys sense un primer premi, enguany, el jurat del IV Concurs de Música Festera “Vila de Pego”, va decidir que l’obra presentada sobta el lema “Moros” tenia la qualitat suficient per a guanyar el guardó. La peça va ser interpretada pel seu compositor, José Francisco San Juan Rodrigo.
737 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!