Diumenge es disputa la 2ª pujada al refugi ‘La Figuereta’

Esta ve carregada de novetats per a millorar el desenvolupament de la segona cursa de muntanya de Pego com són l’avançament de l’hora d’inici per a evitar la calor (si en fera), s’augmenta en un avituallament i s’elimina quasi tot l’asfalt. La regidoria d’Esports recolza l’organització d’esta proposta del Centre Excursionista de Pego.
L’èxit de participació i de comentaris que va rebre la 1ª pujada al refugi de ‘La Figuereta’ han fet que el Centre Excursionista de Pego es decidira a reeditar l’experiència. Això sí, amb diverses modificacions per a millorar les petites errades detectades l’any anterior.
Entre les qüestions que destacava Ximo Sala, organitzar de l’esdeveniment esportiu, es troba que “volen donar una segona oportunitat perquè la cursa es consolide”, no obstant, no descartava deixar-la en només dos edicions.

Per millorar el recorregut i la cursa en si, l’organització ha decidit introduir algunes modificacions. Ximo Sala explicava que, després de la calor patida l’any passat, s’ha decidit avançar a les 9 del matí l’eixida. D’altra banda, sumen un nou avituallament al quilòmetre 3.7 km., al Corral de Rata.
Una novetat que notaran els i les atletes que participen en la segona pujada al refugi de la Figuereta és l’eliminació d’asfalt de la baixada pronunciada des del Pla del Miserà cap a Pego. De fet, avançava Ximo Sala que en els 18 quilòmetres de recorregut només es tocaran uns 100 ó 200 metres d’asfalt, el que assegura que “és tot un mèrit”.

Enguany, a falta de confirmació, també es comptarà amb l’helicòpter de rescat del Parc de Bombers. La diferència és que en esta segona edició l’helicòpter estarà situat a la muntanya perquè, en cas de necessitat, siga més efectiu el trasllat. Assenyalava Ximo Sala que el servei inclou la presència d’un metge.

Les expectatives de participació del Centre Excursionista per a esta segona edició de la cursa de muntanya és de 300 participants. Dilluns 13 d’octubre ja hi havia un centenar d’inscrits a somesport. Les inscripcions es poden realitzar fins el divendres 24 d’octubre a les 14h., a la web www.somesport.com. Assenyalaven que “no ens agraden les massificacions a la muntanya”, volen que “l’impacte ambiental siga el mínim”.

El regidor d’Esports, per la seua banda, felicitava la tasca que fa, durant tot l’any, el Centre Excursionista de Pego. També apuntava que “allò més difícil és començar i intentar mantenir-ho”. Raül Tamarit confessava que, com a corredor, participarà (com ja fera l’any passat) en esta segona edició i afirmava que “l’Ajuntament, s’ajuda en tot el que faça falta”.
Sobre la neteja de sendes, explicava Ximo Sala, que enguany han depurat l’itinerari per a corregir i millorar el circuit. Raül Tamarit reconeixia l’encert del canvi de l’asfalt per la senda i destacava com de bonica és la ruta triada per a la pujada de muntanya.

La 2ª pujada al refugi de ‘La Figuereta’ es disputarà el diumenge 26 d’octubre (després que es canvie l’hora als rellotges) amb totes les novetats que acabem d’escoltar i amb ganes, per part del Centre Excursionista de Pego de superar-se en esta segona edició.
840 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!