Dissabte s’estrena a Pego, ‘In memoriam’, l’homenatge de ‘Tres i No Res’ al seu excomponent i amic, Blas

Una obra que vol recuperar l’esperit de Blas i l’humor amb bonhomia que transmetia iescampar-lo al pati de butaques del teatre municipal des de les 19.30h., hora en què comença la funció, fins que esta acabe i més enllà. Una obra que obri les portes del que ha estat ‘Tres i No Res’ durant els 9 anys en què va poder comptar amb Blas i que mostrarà secrets confessables i inconfessables sobre les sessions d’assaig i de convivència dels quatre components. Queden poques entrades que es podran comprar a taquilla.

21270842_1426699477367774_7002504305557893102_nEl grup de teatre ‘Tres i No Res’ estrena este dissabte, 16 de setembre, una obra que fa molt de temps que prepara. Tot i que no ha estat fins ara que l’han pogut portar als escenaris. La raó ha estat el shock que va suposar per a la formació la pèrdua d’un dels seus quatre components, Blas. Quan el veí del Rafól d’Almúnia va decidir «anar-sen de vacances» la formació de teatre estava a punt d’estrenar el seu últim espectacle titulat El desconte‘, el que encara va trasbalsar més Tres i No Res. Ara, però, com confessava César Monzonís, director i component del grup, han «trobat les suficients energies i forces, ha arribat el moment de fer-li eixe reconeixement públic que es mereix». Tot i que reconeixia que «quan Blas va decidir anar-se’n de vacances va ser molt complicat perquè Tres i No Res érem un grup de teatre i érem un grup d’amics i hem necessitat un temps per a digerir-ho i encara estem fent la digestió».

Qui va tenir l’oportunitat de conèixer a Blas coincidirà amb César Monzonís que era una persona «especial». Al seu poble feia de tot, estava a la batucada, a Los Niños Cantores, al tir i arrossegament, era colombaire, ací a Ràdio Pego portava el programa 100 Octanos perquè era un aficionat a les motos, al teatre», el que el portava a concloure que «era molt fàcil conèixer a Blas».

21761625_1433150816722640_6531223277632419018_nIn memoriam «no és una obra de teatre en sí encara que òbviament té connotacions teatrals és un record a Blas i als 9 anys que hem passat junts a Tres i No Res», descrivia Monzonís. Un espai per a compartir humor i que, per als quatre components, era també «un bàlsam». In memoriam és «un reconeixement al nostre amic» i això implica que, en certa manera, Tres i No Res, amb este muntatge teatral obri les seues portes a l’agrupació «perquè la gent sàpiga coses que eren nostres i que ara volem que siguen públiques».

Queden poques entrades i estes, en principi, es posaran a la venda en taquilla, abans de l’estrena que està prevista a la es 19.30h. De tota manera, avançava César Monzonís que «els diners de les entrades els hem invertit en contractar tres càmeres perquè graven l’espectacle i després la idea és pujar-lo al youtube perquè tota la gent que puga estar dissabte, puga vore el que ha sigut Tres i No Res i gaudir amb el que era Blas». Deixava clar César que l’homenatge no volen que siga trist, sinó que siga un espectacle per a gaudir d’ell».

S’emocionava César Monzonís en este moment i sorgix la pregunta de si seran capaços d’evitar eixa emoció durant la funció, per moltes taules que tinguen i molts espectacles en què hagen actuat. Confessava César que «és complicat», però afegia que, «afortunadament tenim al Gamba que fa que tornem al lloc».

2680 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!