Dissabte, Pego inicia el Carnestoltes amb la ‘Baixà’ del riu Bullent

La 1 del migdia és l’hora convinguda per arrancar la XXVIII edició de la baixada de riu més esbojarrada de terres valencianes. Meteorològicament parlant, demà lluirà el sol i les temperatures a les hores centrals del dia seran d’uns 17ºC. No obstant això, Aemet ha activat l’alerta grogra per forts vents. Les ràfegues poden arribar als 80km/h.
Demà dissabte és 2 de febrer i Pego comença a escalfar motors festívols. És la primera cita, de tres, amb les disfreses, amb la disbauxa. Demà té lloc al riu Bullent, al bell mig del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva -per primer any sense tècnics mediambientals-, la XXVIII edició de la ‘Baixà’ del riu Bullent, la baixada de riu més esbojarrada de terres valencianes on allò que destaca és l’art dels participants en la construcció de les seues embarcacions.
Dijous, a ‘Taula Oberta’ el regidor de Festes de l’Ajuntament de Pego, Raül Tamarit, informava que hi havia 10 embarcacions apuntades. Totes elles optaran a un dels dos premis que s’atorgen. Millor construcció, 150 euros i millor disfressa, 100 euros. El més habitual, però, és que eixe mateix dia més embarcacions surquen les tranquil·les aigües del Bullent.

Les previsions meteorològiques indiquen que demà dissabte el vent tornarà a ser protagonista. L’Agència Estatal de Meteorologia té activada l’alerta groga per forts vents, que poden arribar a ràfegues de 80 km/h., des de la mitjanit de dissabte fins les 20 hores. No obstant això, la temperatura màxima serà d’al voltant de 17 ºC. Esperem que el vent no bufe en contra i ajude les valentes tripulacions en la seua navegació.
634 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!