Disminuïx el nombre de xiquets que necessiten del banc d’aliments

El contrari passa amb les persones adultes, que augmenten en 2015. Estos canvis fan que el banc d’aliments en 2015 haja atès una família menys que en 2014, però haja disminuït en 19 els seus usuaris totals.
A punt d’acabar l’any la coordinadora del Banc d’Aliments de Pego i de la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúbia i Les Valls, Ana Frau, ens ha facilitat les dades d’evolució del Banc d’Aliments durant els últims tres anys. Estes mostren, a primera vista, que el 2014 ha estat l’any amb més usuaris (302) i més famílies ateses (97). Les xifres de 2013 i 2015 coincidixen bastant, sobretot pel que fa al nombre d’usuaris. En 2013 el Banc d’Aliments va atendre 208 persones distribuïdes en 92 famílies. En 2015 el Banc d’Aliments ha atès 283 persones, distribuïdes en 96 nuclis familiars. Veient-se una tímida millora en comparar 2014 i 2015.

El que més destaca d’estes xifres és la disminució de menors en l’any en curs, ja que hi ha 27 menys que en 2014. D’estos hi trobem un descens de 6 xiquets i xiquetes menors de 2 anys, però el gruix del descens es localitza en els menors d’entre 2 i 8 anys, que registra 21 xiquets i xiquetes menys. El contrari passa amb les persones adultes que necessiten del Banc d’Aliments en 2015, estes augmenten en 8 el seu número.

Així veiem un canvi en el tipus de famílies que acudixen al banc d’aliments de 2014 a 2015. La disminució de menors i l’augment de persones adultes fa pensar que els nuclis familiars es reduïxen. Segons detalla l’informe realitzat per la coordinadora del Banc d’Aliments, en 2015 hi havia 8 famílies extenses, 51 famílies nuclears, 20 famílies monoparentals, 14 persones que vivien soles i 3 nuclis familiars reestructurats.

Al contrari del que es pot pensar, al Banc d’Aliments de Pego el 62,2% de les persones que hi acudixen són nacionals. El 28,3% són immigrants i un 9,5% de les persones que fan ús del Banc d’Aliments municipal provenen d’algun país de la Unió Europea.

Respecte a les entregues d’aliments a les famílies, a falta de tancar l’exercici 2015, s’han repartit 21.020Kg de productes repartits.

Recordem que davant la situació de crisi econòmica, la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme de Pego, L’Atzúvia i Les Valls així com l’Ajuntament de Pego, es van fer entitats col·laboradores del FEGA, rebent aliments dels fons europeus. No obstant, amb l’agreujament de la crisi, es van veure incrementades, de manera notable, les demandes d’ajuda econòmica per a alimentació. Per això, a finals del 2012, es va decidir posar en marxa un Banc d’Aliments a Pego en col·laboració amb les diferents associacions del poble que volgueren participar en la gestió del programa. Amb l’objectiu de donar aliments a aquelles persones que acrediten mancances de recursos bàsics d’alimentació per causes econòmiques o altres motius, especialment les que presenten risc d’exclusió social. Aprovant-se un reglament que defineix els requisits de les persones i/o famílies per poder beneficiar-se.

El Banc d’Aliments de Pego es va posar en funcionament a finals del mes de gener de 2013, amb la col·laboració de diferents associacions, que participen tant en el repartiment com en la arreplegada d’aliments. Així també s’han posat en marxa unes altres actuacions amb la finalitat d’arreplegar més aliments i arribar a més persones, com són:

– Personal voluntari que està en contacte amb els comerços i arreplega els aliments que puguen ser donats al banc d’aliments.

– Una paradeta al mercat de Pego, on s’arrepleguen aliments i diners mitjançant la venda de productes, fets o arreplegats per les persones voluntàries, i una vidriola.
Hi ha obert un compte per a donatius.

– També es fan actuacions voluntàries on es donen els diners o els aliments per al Banc, com són: Concerts, actuacions infantils, donacions supermercats, Gala Solidària, etc.
851 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!