Dinamisme a l´oficina d´urbanisme de Pego

Un dels sis aspirants a la plaça d´arquitecte tècnic municipal ha passat la primera prova eliminatòria del procés de selecció. L´oficina d´urbanisme ha activat el servei d´informació geogràfic on-line que facilita la informació de carrers, parcel•les, entre d´altres coses sobre el terme de Pego. Ha començat el procés d´expropiació de terrenys limítrofes amb la carretera de l´urbanització Penya Roja per tal de procedir a la seua ampliació.

L´urbanisme a Pego no deixa de crèixer d´uns anys ençà, és per això que l´oficina Tècnica s´ha vist en la necessitat d´ampliar la seua plantilla. Fa al voltant d´un any ja va eixir a concurs la plaça d´arquitecte tècnic, però ningú la va superar les proves. Ahir, a les 11 del matí, es va reiniciar el procés de concurs. Sis van ser els aspirants. Només un d´ells va superar la primera prova.

L´objectiu de l´Ajuntament a l´ofertar aquesta plaça, segons l´alcalde de Pego, el popular Carmelo Ortolà, és recolzar el treball de l´arquitecte municipal i amb això dinamitzar els projectes que actualment hi ha damunt la taula de l´oficina tècnica.

El tipus de contracte al que s´opta és el de plaça en propietat, és a dir, seria una plaça fixa. És per això que a més de la prova ja realitzada, de caràcter teòric, l´aspirant haurà de superar dos proves més eliminatòries, i una tercera general. El segon exercici tindrà lloc el proper 28 de setembre a les 10 hores, a l’edifici de la Cambra Agrària. Si el candidat no superar les següents proves s´hauria de reiniciar el procés i tornar a convocar de nou les bases per al concurs.

Una altra de les novetats que ha presentat l´Oficina Tècnica d´Urbanisme és el servei d´informació geogràfica On-line. Aquest servei és oferit per la Diputació d´Alacant en col•laboració amb diversos ajuntaments a través de l´empresa geonet. A la informació que conté la web www.geonet.es es pot accedir qualsevol usuari d´internet, des de qualsevol part del món. Es pot consultar tot tipus d´informació topogràfica tant del nucli urbà com de la resta del terme municipal. Aquest servei, segons conveni, estarà actiu fins juliol de 2009.

El sistema d’informació geogràfica de Pego té una cobertura de 249’16 hectàrees de sòl urbà i 5.085’56 de sòl rústic, entre l’urbanitzable i el no urbanitzable. La escala a la que s´accedeix és 1:2000, informació renovada cada dos anys per a adaptar-se al desenvolupament urbanístic del municipi.

Aquest servei integrarà en uns mesos un mòdul de gestió cadastral pel qual es podrà visualitzar, consultar i imprimir qualsevol aspecte del planejament cadastral de Pego.

Una última qüestió relacionada amb urbanisme fa referència al procés d´expropiació de terres limítrofes amb la futura carretera que unirà l´urbanització de Penya Roja amb Ràfol d´Almúnia. L´Ajuntament ha hagut de recòrrer a un procés d´expropiació forçosa perquè alguns dels propietaris no estan d´acord amb com els afecta el projecte d´ampliació vial. Principalment són persones que viuen a prop i que veuran minvades la superfície de les seues parcel•les.

Les obres d’ampliació de la carretera ja s’han executat parcialment, en la zona la titularitat de la qual recau en l’empresa encarregada del pla urbanístic, Fadesa. El projecte serà pagat, en la seua majoria, per l’empresa encarregada de les obres de Penya Roja, i la resta, la menor part, la costejarà l’Ajuntament de Pego, tal com es va acordar en l’anterior mandat.
425 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!