Dimarts, 19 de novembre, nova oportunitat per a ser heroi o heroïna

El centre de transfusions d’Alacant es trasllada al centre de salut de Pego per a realitzar una nova jornada de donació de sang. En estos moments els grups més necessitats són: 0-, A-, B- i AB-.
Recordem que si tens entre 18 i 65 any i peses més de 50 quilos, dimarts que ve, 19 de novembre, tens una nova oportunitat de donar sang a Pego. La sang és un teixit format per diversos elements amb característiques i funcions diferents, per aquest motiu es transfonen per separat a malalts diferents. Així, amb una única donació de sang pots estar beneficiant a més d’un malalt. En cada donació es recull una quantitat estàndard per a tots els donants de 450 ml.

• Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, ha de passar un mínim de dos mesos.

• A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, quan fem una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.

• Tant per a la seguretat del donant com del receptor, es realitza una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació. Després d’aquesta s’analitza la sang.

Així mateix, des del Centre de Transfusions d’Alacant ens recorden que es pot donar sang encara que s’haja patit hepatitis abans dels 12 anys. Tot i tenir el colesterol elevat i tot i estar prenent algun medicament dels que podríem considerar freqüents.
El centre de transfusió d’Alacant informa que, en estos moments, els grups sanguinis més necessitats de reserves són el 0-, A-, B- i AB-. Pots sentir-te heroi i heroïna dimarts que ve, 19 de novembre. Pots salvar fins a tres vides acudint al Centre de Salut de Pego de 17 a 20.30 hores.

945 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!