Dijous, concentració per l’educació pública a la plaça de l’Ajuntament

En aquesta ocasió per la vesprada, més concretament a les 17:30h. La convocatòria és a nivell comarcal, ja que és una de les decisions preses en la passada assemblea general de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic de la Marina Alta.
Tot i que els problemes de l’ensenyament públic valencià sembla que hagen quedats relegats aquestos dies a un segon terme informatiu, no deixen d’estar ahí i, per tant, no deixen de ser una realitat. És per això que les accions de protesta continuen en vigor i la propera, una concentració per l’escola pública que tindrà lloc demà dijous a les 17:30h. a la plaça de l’Ajuntament de Pego.

Aquesta activitat de protesta no es limita a Pego, sinó que està convocada a cadascun dels 33 pobles de la Marina Alta, ja que és una de les accions conjuntes que es va decidir en la darrera assemblea general de la Plataforma en defensa per l’Ensenyament Públic de la Marina Alta que va tindre lloc a Pego el passat dimarts 24 de gener. Així, el primer dijous de febrer, el dia 2, a les 17:30h. la comunitat educativa de cada poble es concentrarà davant dels ajuntaments per a donar informació i arreplegar signatures per a demanar la dimissió o destitució del conseller d’Hisenda, José Manuel Vela.

Arrel d’aquesta notícia, també informem que els cinc sindicats autonòmics amb més representació, ANPE, CCOO, CSIF, UGT i STEPV-INTERSINDICAL VALENCIANA, ja tenen enllestit el calendari de mobilitzacions per aquest mes de febrer.

Hui DIMECRES, 1 DE FEBRER, 18 HORES, a Gandia, hi ha una manifestació convocada per la Junta de Personal de l’Hospital de Gandia i la Plataforma per l’ensenyament públic de la Safor.

Demà, DIJOUS, 2 DE FEBRER, 10:30 HORES hi ha convocades concentracions a la porta de tots els centres de treball. A més, a la Marina Alta hi ha les concentracions que hem apuntat a l’inici de la notícia, a les 17:30h. a les places dels ajuntaments convocades per la Plataforma per l’Ensenyament Públic de la Marina Alta.

DIVENDRES, 3 DE FEBRER, la proposta és una retirada col•lectiva de diners que consistix en retirar un mínim de 100 euros del compte bancari el dia 3 de febrer i com a màxim, el que cadascú puga. Amb aquesta proposta els sindicats pretenen que, en lloc de prestar-li al banc aquests 100 euros, es gestionen des de casa.

El càlcul que ens ofereixen és que al País Valencià hi ha 130.000 treballadores i treballadors públics. Només en que la meitat se sume a la iniciativa, es mourien un mínim de 6’5 milions d’euros (1.083.000.000 pessetes) o en altres paraules, els bancs deixarien de tenir 6’5 milions d’euros “per fer maldats”.

“És una acció senzilla, legal, contundent i cridanera”, manifesten els sindicats i asseguren que amb ella “assenyalem directament amb la nostra acció uns dels grans culpables de la crisi -la banca- (a banda dels gestors públics ineficients i que se n’han aprofitat) que, a més, continua amb beneficis i està al darrere d’aquesta destrucció del sistema públic, tot buscant encara més guanys”.

De moment ho deixem ací, ja que el calendari de mobilitzacions és extens. Aquest pretén acabar el 25 de febrer amb tres grans manifestacions a les tres capitals de província similars a les passades del mes de gener. Entre mig, però, hi ha molt més.

685 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!