Dia Mundial del Melanoma


El melanoma maligne és el càncer de pell que causa més morts, i, per això, es fonamental la prevenció, el diagnòstic i el tractament precoç Representa el 2% dels tumors i pot patir-lo 1 de cada 80 o 90 ciutadans valencians.

Hui se celebra el Dia Europeu del Melanoma, un càncer de pell provocat principalment per les radiacions solars. Representa el 2% dels tumors i pot patir-lo 1 de cada 80 o 90 ciutadans valencians.

Es tracta d’un dels càncers més agressius, i més de la meitat de les persones que tenen un melanoma de més de quatre mil•límetres de diàmetre moren. És bàsica per tant la detecció precoç.

A la Comunitat Valenciana més de 52.000 persones han acudit a les unitats per a l’atenció i prevenció del melanoma en els últims 5 anys, i solament l’any passat diverses unitats mòbils han fet més de 10.000 exploracions

Són dades que coneixem en el Dia Europeu del Melanoma, que es commemora hui amb una jornada de diagnòstic precoç, que es desenvoluparà simultàniament en tots els països europeus.

A la Comunitat Valenciana, des de hui fins al 18 de juny, hi haurà dos unitats mòbils del melanoma per a revisar la pell de manera voluntària als qui vullguen, amb l’objectiu de previndre l’aparició d’estos tumors, on un dels factors més importants és l’autoexploració.

638 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!