‘Democràcia Real Ja! Marina Alta’ ha establert una acampada indefinida a Dénia per a aconseguir canvis reals a la comarca

Des de la Glorieta de Dénia, que volen rebatejar com a la ‘Glorieta del Poble’ aquest proper cap de setmana, el moviment 15-M de la Marina Alta ha decidit, assembleàriament, perllongar indefinidament l’acampada reivindicativa fins que hi haja signes reals d’un canvi per a millorar les condicions de vida de la gent de la Marina Alta, tant la que no té feina, com la que està a punt de què li embarguen el pis per no poder pagar la hipoteca, entre d’altres qüestions. Recorden des del moviment que està obert a tota la ciutadania.
Tres dies després de les eleccions municipals i autonòmiques, el moviment ‘Democràcia Real Ja!’ continua a tot l’Estat. Mentre a Pego els partits avaluen les possibilitats de pacte per a, en breu, posar-se a negociar i arribar a un acord per a formar un equip de govern estable, a Dénia unes 25 persones dormen cada dia a la Glorieta demanant un canvi substancial per a “construir una societat millor”.

El també conegut com moviment 15-M té la seua base en el llibre d’Stephane Hessel ‘Indigneu-vos!’. Aquest exmembre de la Resistència francesa i redactor de la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948, diu, en el llibre “Prou!” i demana a la societat -especialment als joves- que comence a moure’s en una rebel•lió pacífica contra el sistema financer. Escriu aquest veterà de 93 anys d’edat:

“Els principis i els valors de la Resistència, avui, els necessitem més que mai. Tots plegats hem de vetllar perquè la nostra societat continuï sent una societat de la qual ens sentim orgullosos: no aquesta societat dels sense papers, de les expulsions, de les sospites contra els immigrants; no aquesta societat en què es replantegen les jubilacions, el dret a la Seguretat Social; no aquesta societat en què els mitjans de comunicació estan en mans de gent poderosa; tot plegat són coses que no hauríem hagut de permetre si haguéssim estat els veritables hereus del Consell Nacional de la Resistència.”

Sobre aquests fonaments i aprofitant les eleccions, una bona part de l’Estat Espanyol, -sobretot el jovent, però també la gent no tan jove- s’ha “Indignat” i ha dit que ja hi ha “prou”, que vol una “Democràcia Real Ja!”. El moviment que, inicialment es va mobilitzar a les grans ciutats, ha anat estenent-se a localitat mitjanes com és Dénia. Allí, uns 25 joves i no tan joves, estan acampats, des de ja fa dies a la Glorieta, que volen renomenar com ‘La Glorieta del Poble’ el proper cap de setmana. Víctor Van-Herpt, membre de la Comissió de Comunicació, explicava que “el moviment a Dénia apareix perquè veiem que s’està fent una revolució i, davant la dificultat d’anar tots a València i, el desig de fer no només canvis a nivell global, sinó també anar canviant xicotetes coses per la Marina Alta i poder-les aplicar”.

Tot i que el moviment està centralitzat a Dénia, això no significa que la gent que hi participa siga només de la capital comarcal, ja que hi ha gent de Pedreguer, Benissa, Jesús Pobre o Pego, entre d’altres pobles, tot i que el moviment s’ha establert a Dénia “per a què puguem estar tots junts ací i poder parlar” i també “perquè és prou accessible arribar-hi”.

Com en la resta de grans ciutats, al moviment Democràcia Real Ja Marina Alta, està la gent que es queda a acampar, però també hi ha gent que passa, que participa en les assemblees diàries, que aporta idees i que recolza, en la seua presència temporal el moviment. Les assemblees més participatives solen dur-se a terme a les 20 hores.

Des de Democràcia Real Ja! Proposen 7 temàtiques bàsiques que haurien de ser canviades per tal de regenerar el sistema polític i econòmic espanyol. Entre eixes propostes trobem l’eliminació dels privilegis de la classe política aplicant un control estricte de l’absentisme dels càrrecs electes en els seus respectius llocs; aplicant la supressió dels privilegis en el pagament d’impostos, els anys de cotització i el munt de les pensions equiparant els salaris dels representants electes al salari mitjà espanyol més les dietes necessàries indispensables per a l’exercici de les seues funcions o també demanant la reducció de càrrecs de lliure designació.

Un altre tema important per a Democràcia Real Ja! Es fonamenta en la desocupació demanant un repartiment del treball fonamentant les reduccions de jornada i la conciliació laboral fins a acabar amb la desocupació estructural, és a dir, fins a què l’atur descendisca per sota del 5%. Així mateix, es demana que la jubilació siga als 65 anys i no es produisca cap augment en l’edat de jubilació fins que no s’acabe l’atur juvenil.

També es demanda la impossibitat de què hi haja acomiadaments col•lectius o per causes objectives en les grans empreses mentre obtinguen beneficis i el restabliment del subsidi de 426 euros per a tots els aturats de llarga durada. El moviment 15-M considera bàsic el dret a l’habitatge aportant que l’Estat expropie aquelles cases construïdes i que estiguen en stock per a revertir-les en habitatges de lloguer protegit i com no, que es permeta la dació del pagament de les cases per a cancel•lar les hipoteques.

Però Democràcia Real Ja! També demana serveis públics de qualitat, control de les entitats bancàries, una nova fiscalitat que, entre d’altres augmente el tipus impositiu a les grans fortunes i entitats bancàries i llibertats ciutadanes i democràcia participativa demanant, entre d’altres una modificació de la Llei Electoral per a garantir un sistema autènticament representatiu i proporcional que no discrimine a cap força política ni voluntat social, on el vot en blanc i el vot nul també tinguen la seua representació en el legislatiu.

Totes aquestes coses les resumia el membre de la Comissió de Comunicació de Democràcia Real Ja Marina Alta manifestant que es demana “una democràcia participativa en la que tot el poble tinga alguna cosa a dir a l’hora de prendre decisions importants […] que les coses que es fan, que es discutixen, que siguen a favor del poble i no a favor de quatre bancs o de quatre interessos polítics, en els que el poble al final no rep un benefici”. També afegia el representant de la Marina Alta que s’exigeix “que es reduisca o s’elimine, inclòs, la despesa militar”.

Altres propostes que han sorgit des de Democràcia Real Ja Marina Alta han estat crear una “borsa de treball”, dur a terme “un mercat de bescanvis” i fins i tot posar en marca “una borsa d’intercanvi de temps” o escoltar/protegir/acompanyar la gent que va a ser desallotjada de sa casa per no poder pagar la hipoteca amb l’objectiu final de “millorar el que és el treball i la vida de la gent”.

L’acampada de Dénia és “indefinida” perquè la gent que hi participa “vol que siga un lloc en el que la gent puga trobar un moviment diferent al que s’està veient en tots els llocs. Volem que no s’acabe ahí, que no siga només una manifestació. Volem canviar les coses realment i per això no anem a parar”, manifestava Víctor Van-Herpt. Per a saber més sobre el moviment que està tenint lloc a la comarca hi ha diferents maneres de fer-ho. Es pot accedir a la seua pàgina web: www.acampadadenia.com o també es pot accedir al perfil de facebook Democràcia Real Ja (Marina Alta) o també entrar a Twitter. L’altra opció és apropar-se, en persona, a la Glorieta de Dénia per donar suport al moviment.

924 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!