Demanen 4 anys de presó per a Eduardo Siscar per suplantar, suposadament, l’alcalde al donar una llicència d’obra major

L’Audiència d’Alacant jutja demà dimarts a l’exregidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Pego, el popular Eduardo Siscar, per un delicte de falsedat documental al, suposadament, falsificar la signatura de l’alcalde per a donar una llicència d’obra major.
Segons podíem llegir aquest cap de setmana a Levante i Diario Información, l’exregidor del PP de Pego, Eduardo Siscar, s’assentarà demà dimarts en la banqueta dels acusats per un presumpte delicte de falsedat documental. El Fiscal demana per a Siscar quatre anys de presó i uns altres tants d’inhabilitació per signar en 2005, quan era regidor d’Urbanisme, una llicència d’obra major. La competència per a atorgar aqueixa llicència era de l’alcalde, Carmelo Ortolà, actualment representant de Ciutadans de Pego, però aleshores, regidor del PP, el mateix partit que l’acusat.

El Fiscal considera que el llavors responsable d’Urbanisme va donar el permís «sabent que l’autorització corresponia a l’alcaldia». També aclarix que Ortolà no va delegar en cap moment la signatura en l’edil del PP.
El juduci es realitzarà en l’Audiència Provincial d’Alacant. Siscar també s’enfronta a una possible multa de huit euros diaris durant 20 mesos.

L’alcalde va presentar al gener del 2008 en el jutjat de Dénia la denúncia contra el regidor del PP. El va acusar d’arrogar-se, és a dir, d’atribuir-se les seues competències, sense tindre dret, per a concedir una llicència d’obra major a la mercantil Edificacions Dénia 2003. A més, segons la denúncia, el projecte d’obra l’havia visat el propi regidor d’Urbanisme, que és aparellador de professió, el que fa que els fets s’aguditzen al constatar que l’exregidor d’urbanisme és part interessada en l’aprovació de la promoció d’habitatges que se sol•licitava en l’escrit. I és que quan es planteja aquesta confluència d’interessos la llei indica que hi ha xoc d’interessos i, per tant, en aquest cas el regidor popular Eduardo Siscar, s’hagués hagut d’abstindre de participar en tot el procediment, no podent pronunciar-se ni a favor ni en contra “i molt menys firmar-se la llicència, botant-se presumptament tota la legislació”, asseguraren, en el seu moment, fonts municipals.

Siscar, que aquest mandat ja no és edil, va presentar un recurs d’apel•lació en què demanava l’arxiu de la denúncia. No obstant, el jutge que hi ha instruït el cas va rebutjar el recurs i Siscar va acabar processat.777 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!