Demà se celebra el Dia Sense Cotxes

Els actes de la Setmana de la Mobilitat a Pego arribaran a la fi demà dimarts amb el Dia Sense Cotxes. Aquesta jornada suposarà el tancament dels carrers del centre del poble al trànsit de vehicles motoritzats.


En aquesta edició de la setmana europea de la mobilitat, l’organització Ecologistes en Acció ha llançat la campanya Confinem els cotxes. Es tracta d’una iniciativa creada durant les setmanes de confinament i que proposa cedir l’espai urbà a les persones enfront dels cotxes.


La fórmula per la qual aposta l’organització ecologista és peus + pedals + transport públic + Zones de Baixes Emissions i, si pot ser, zones de zero emissions, de manera que els pocs cotxes que circulen siguen poc contaminants o, encara millor, zero emissions.


Aquesta proposta de restringir l’entrada de cotxes als nuclis urbans i un repartiment de l’espai públic més favorable per a vianants, ciclistes i transport públic, està recolzada per més d’un 80% de la població espanyola, segons una enquesta que ha realitzat a través de la plataforma YouGov. També compta amb el suport de més de 40 organitzacions de la societat civil han reclamat en els últims mesos aquest tipus de canvis per a les ciutats.


Tornant a Pego, la Setmana de la Mobilitat, organitzada per la regidoria de Medi Ambient, ha inclós altres accions com una ruta fotogràfica duta a terme el dissabte pels carrers del centre del municipi amb l’objectiu de detectar els elements i obstacles que dificulten la mobilitat. També ha hagut una xerrada de seguretat vial als estudiants de sisé de primària i primer de l’ESO, oferida el divendres per la Policia Local. Els xiquets i xiquetes, i tota la població en general va poder comprovar els efectes de l’alcohol i les drogues en la conducció amb un simulador de bolcada de cotxes.

 

961 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!