Demà, 15 de maig, entra en vigor la prohibició de realitzar cremes agrícoles a menys de 500 metres de terrenys forestals

Enguany, per l’escassetat de pluges, la Conselleria de Governació ha decidit avançar un mes i mig el període de reducció de cremes agrícoles. En este 2014, estarà comprés entre el 15 de maig i el 30 de setembre.
Ahir dimarts, 13 de maig, el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana publicava la resolució de 7 de maig de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Emergències, sobre la modificació de la prohibició del període de cremes per a l’estiu de 2014. Esta s’ha avançat de l’1 de juliol al 15 de maig.

Explica la publicació que estos períodes “podran ser modificats per la direcció general competent en funció de les condicions de perill d’incendis. Dins dels factors de perill d’incendis es troben els derivats dels fenòmens meteorològics, en especial l’absència de precipitacions. D’acord amb això, atenent l’extraordinari període de sequera en què ens trobem, amb vista a aconseguir una major prevenció dels incendis forestals en les muntanyes o terrenys forestals de la Comunitat Valenciana, es considera convenient ampliar el període de restricció de cremes per a l’any 2014”.

Així, si normalment la reducció de cremes agrícoles en terrenys a menys de 500 metres de muntanyes o terrenys forestals entra en vigor l’1 de juliol i s’esten fins el 30 de setembre, enguany la conselleria de Governació ha decidit avançar la prohibició a este dijous, 15 de maig.
Quan es va donar a conèixer la notícia, el regidor d’Agricultura de Pego, Andreu Dominguis va aclarir que, habitualment, a partir de l’1 de juny s’entra en un període de preemergència en el que ja es restringixen bastant les cremes agrícoles a menys de 500 metres.
915 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!