Crònica d’un Mig Any diferent

L’ambient fester ha començat a olorar-se a Pego aquest cap de setmana amb la celebració del Mig any de Moros i Cristians. La festa ha estat dividida en dos dies. Però l’obertura d’aquest mig any ha estat precidit per la presentació del capità cristià, Vicent Miralles Bernia de la filà Almogàvers.

L’acte va estar amenitzat amb música festera per part de l’Agrupació Musical de Pego qui va oferir al públic assistent huit peces. Entre elles, Pep el Pio, de J. Donet Donet, i Saoret de Xufa, de J. R. Pasqual Vilaplana, feien homenatge a personatges que han marcat en la festa de Moros i Cristians de Pego.

Va ser a la meitat de l’acte quan el mestre de cerimònies, Juan Aparisi i Server demanava la presència a l’escenari de Vicent Miralles Bèrnia, Capità dels Moros i Cristians de Pego 2020. D’aquesta manera Miralles va recordar a tots els presents el seu inici com a membre de la filà Almogàvers.

Una filà que, com ha recordat el mateix capità, ha anat creixent en el temps.

Miralles va seguir recordant la creació de la filà cristiana però sobretot va remarcar la importància dels Almogàvers en aquestes festes 2020.

Durant l’acte Miralles va estar acompanyat de la seva família. Qui també va voler dedicar-li unes paraules. Vicent Miralles Guixot, fill del Capità, li va recordar la importància de gaudir d’aquest any fester.

La música festera de l’Agrupació pegolina va seguir sonant fins a donar per finalitzat l’acte. Però la festa del Mig any de Moros i Cristians seguia el dissabte a la Plaça del Mercat amb tallers per als més menuts i un desfilòdrom per a tots. Miralles, capità 2020, felicitava a la Junta Coordinadora de Moros i Cristians per la feina i els canvis que han incorporat aquest any.

Aquest sols ha segut l’inici de les festa de Moros i Cristians de Pego i de la capitania 2020, Els Almogàvers. Un inici que Vicent Miralles, el capità, ha començat a viure amb una gran rebuda.

La jornada del dissabte continuava per la vesprada amb les arrancades de les diferents filades. Els Almogàvers, per part del bàndol cristià, van ser la primera filà en arrancar. Seguidament va ser el torn dels Inquisidors, Les Templàries, Les Algarades, Les Conqueridores i tancava el bàndol cristià la filà Els Albardins. En el bàndol cristià cal mencionar l’actuació de les Algarades que acabaren la seva desfilada cantant a viva veu una versió personalitzada de Paquito el Chocolatero amb motiu del seu 25é aniversari. Les Conqueridores també van fer una demostració abans de l’arrancada.

Pel que fa al bàndol moro va estar presidit per la filà Al-Hagamba Muza, seguidament Els Feixucs, Filà Alaçdrach, Habensaines, Algarrapets, Beduines i filà Coscolls, posant punt i final al bàndol moro. D’aquesta manera les entrades i el Mig any de Moros i Cristians de Pego es donava per finalitzat.

1963 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!