Creama proposa conèixer la citricultura ecològica

En un curs que es realitzarà del 25 al 29 d’octubre a Pego i que serà impartit per técnics de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries. El curs ‘Citricultura ecològica’ començarà des de la base, explicant que és això de la citricultura ecològica i acabarà explicant com comercialitzar-la. Les places són limitades i l’horari de realització serà de 7 de la vesprada a 10 de la nit.
Avui podíem llegir a la premsa que “una pastisseria d’Aldaia llança els primers dolços ecològics”. Es tracta de la resbosteria Selvi, que ha aconseguit la certificació de la Generalitat per a cinc dels productes que elabora. Ho ha fet després de mesos de proves i investigació, a més d’un minuciós procés de selecció dels ingredients, obtenint com a resultat el naixement de Selvi-Eco, la primera línia de dolços i productes elaborats per una pastisseria artesana valenciana que aconsegueix el segell del Comité Regulador d’Agricultura Ecològica.

Amb aquesta introducció pretenem ressaltar que allò ecològic, és a dir, allò elaborat, tractat, produït sense productes químics s’estén cada vegada a més sectors. I això ens duu al proper curs que ha organitzat Creama Pego amb la col•laboració de l’Ajuntament de Pego i el patrocini de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries i la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, un curs dedicat a la ‘Citricultura Ecològica’.

El curs es realitzarà del dilluns 25 al divendres 29 d’octubre a l’antic Col•legi Cervantes de Pego, de 7 de la vesprada a 10 de la nit.

El curs ‘Citricultura ecològica’ abordarà, des de la base, què és la citricultura ecològica i com obtenir el segell de qualitat i la posterior certificació. El procés de plantació i els primers treballs amb el sembrat o plantat, així com la utilització d’herbes i sets. Com fertilitzar la plantació i la sanitat vegetal. A més, plantejarà altres tècniques i també la comercialització dels productes ecològics.

El Curs, de places limitades, serà impartit per tècnics de l’IVIA.

Les persones interessades poden inscriure’s telefonant al 96 557 12 55, escrivint un correu electrònic a adl-pego@creama.org o passant per la seu de Creama Pego.


489 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!