Creama Pego organitza un nou curs bàsic de manipulació de plaguicides

Este tindrà lloc demà dijous i el 9 de febrer (també dijous) de 15 a 19.30h., a la Cambra Agrària. Actualment, si no es té el carnet al que t’acredita el este curs no es poden comprar ni plaguicides, ni fungicides ni insecticides, ni herbicides.

15974921_1386847911346097_7847207361618820649_oCreama Pego continua programat cursos de manipulació de plaguicides perquè la demanda encara no s’ha cobert. Este nou curs, nivell bàsic, té lloc demà 26 de gener i el proper 9 de febrer. Es durà a terme de 15 a 19.30h., a la Cambra Agrària de Pego. Actualment, si no es té el carnet al que t’acredita este tipus de cursos no es poden comprar ni plaguicides, ni fungicides, ni insecticides, ni herbicides.

El carnet de manipulació de plaguicides es va convertir en obligatori arrel de la publicació del Decret 27/2007 del Consell, «atès l’elevat índex d’utilització de plaguicides d’ús fitosanitari en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, i conegut el risc que comporten, en primer lloc, per a l’aplicador, però també per al consumidor i, en general, per al medi ambient, les mesures preventives davant d’estos riscos són fonamentals, especialment les dirigides als professionals que venen o realitzen les aplicacions dels productes».

Estos cursos tenen diferents nivells depenent de l’ús que se li done als plaguicides. En este cas, el curs que impartirà a partir de demà Creama Pego habilita per al nivell bàsic, és a dir, el «dirigit a personal auxiliar de tractaments terrestres i aeris amb plaguicides d’ús fitosanitari i als aplicadors que els utilitzen en les seues pròpies instal·lacions, establiments o explotacions agrícoles i forestals sense ús de personal auxiliar, i utilitzant plaguicides que no siguen ni generen gasos per mitjà de reacció química, classificats com a tòxics o molt tòxics, segons el que disposa el Reial Decret 255/2003».

 

1881 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!