Creama Pego informa sobre la transició del règim agrari al règim general demà dimarts

A les 18:30h. a la Casa de Cultura, al voltant de 70 persones assistiran a aquesta conferència oferida per Antonio Fons Sansaloni, Director de l’Administració de la Tresoreria General de la Seguretat Social de Dénia i Isaias Pérez Corral, Llicenciat en Ciències del Treball.
A partir de l’1 de gener, els treballadors del sector agrari quedaven integrats en el règim general de la seguretat social. Però que significa exactament això? La resposta la tindran les persones interessades a Pego, unes 70 en aquesta ocasió, demà dimarts en la jornada que ha organitzat Creama Pego en col•laboració amb l’Ajuntament de Pego, Suma i Umivale per tal de donar resposta a tots els dubtes dels llauradors.

Després de vint anys de reivindicacions i d’una llarga negociació entre el govern i els agents socials, la llei 28/2011 tirava endavant. El canvi de règim ha començat a aplicar-se enguany de forma automàtica a tots els treballadors que hi ha actualment i a tots els que s’incorporen al mercat laboral agrari, que hauran d’acomplir uns requisits mínims com haver fet almenys 30 jornades reals en un any. Bàsicament es tracta d’igualar els seus drets amb els de la resta d’assalariats, principalment pel que fa a cotització i a prestacions, salvar les dificultats que suposa la temporalitat de les feines del camp i acabar amb situacions problemàtiques relacionades sobretot amb les pensions, la incapacitat temporal o la maternitat i paternitat.

Els treballadors del camp tenien fins ara pensions mínimes d’un 50% menys que els altres sectors, i, en molts casos, es veien obligats a seguir treballant. Amb aquesta llei, s’ha d’acabar amb aquest problema endèmic. Tots els tràmits es poden fer on-line.
756 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!