Creama ofereix ajudes per a la promoció de noves tecnologies en maquinària i equips agraris

Estes ajudes estan dirigides a les diferents associacions d’agricultors valencians i empreses de serveis i tenen com a objectiu fomentar l’adopció de noves tècniques que contribuisquen a millorar els actuals sistemes de producció, així com l’estalvi energètic o la protecció del medi ambient i, com no, la millorar de les condicions de treball dels agricultors. Creama continua la seua tasca de divulgació i informació de subvencions, promocions o ajudes per a estimular l’economia comarcal. La darrera ajuda que ha eixit té a veure amb el sector agrari i les noves tecnologies mecàniques i és que la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha publicat la normativa per a l’aplicació en la Comunitat Valenciana de l’Orde Ministerial de 19 de febrer de 1993 sobre mesures d’estímul i suport per a la promoció de noves tecnologies en maquinària i equips agraris.

Estes ajudes estan dirigides a les diferents associacions d’agricultors valencians i empreses de serveis i tenen com a objectiu fomentar l’adopció de noves tècniques que contribuisquen a millorar els actuals sistemes de producció, així com l’estalvi energètic o la protecció del medi ambient i, com no, la millorar de les condicions de treball dels agricultors. Per això, este pla està cofinançat per la Secció Orientació del Fons Europeu d’Orientació i Garantia Agrícola (FEOGA).

Esta disposició s’aplica als beneficiaris que tinguen el domicili fiscal en la qualsevol punt del País Valencià o bé les seues explotacions estiguen en territori valencià. També cap la possibilitat de que les instal•lacions es troben, en la seua major part, en el territori valencià. Així, els beneficiaris són les agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d’unitat econòmica o patrimoni separat. Una qüestió important, el termini per a justificar estes subvencions està obert fins al 20 de novembre del 2008.

Les ajudes per a la promoció de noves tecnologies en maquinària i equips agraris poden arribar a aconseguir fins al 40% del total de la inversió. Les activitats que es poden acollir a estes subvencions són des de la tecnificació de les tasques de sembra a la plantació en cultius hortofructícoles o de plantes aromàtiques, entre d’altres, però també la millora de les instal•lacions dels hivernacles i vivers destinats a producció hortofructícola i la mecanització de la col•locació i arreplega de proteccions plàstiques, també la distribució i manipulació de productes fitosanitaris, adobs i esmenes. Així mateix les ajudes a la promoció de noves tecnologies en maquinària i equips agraris compren la mecanització de les tasques de poda i formació de la planta, la recol•lecció mecanitzada de productes agrícoles i el subministrament de combustible per a usos agrícoles en zones desfavorides.

Totes les persones interessades en este pla d’ajudes poden trobar tota la informació en qualsevol de les Agències de Desenvolupament Local de Creama a Pego, Benissa, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, El Verger, Ondara, Pedreguer, Teulada i Xàbia.527 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!